притисни ентер »

15 денари за ќеса! Со што ќе пазарат граѓаните?
15 денари за ќеса! Со што ќе пазарат граѓаните?

15 денари за ќеса! Со што ќе пазарат граѓаните?

Ќесите кои сега ги има во маркетите, иако се декларирани како биоразградливи, сепак се далеку од тоа. Од Иницијативата „Стоп за пластични ќеси“ велат дека станува збор за обични пластични ќеси со адитиви, кои во светот се нарекуваат оксоразградливи. Тие ќеси недозволиво е да се користат кај нас, бидејќи и натаму ќе предизвикуваат голема штета по животната

Анализа – како ќе се спроведе одлуката за биоразградливи ќеси на пазарите – имаме ли капацитет за производство?

Анализа – како ќе се спроведе одлуката за биоразградливи ќеси на пазарите – имаме ли капацитет за производство?

Во што ќе пазарат граѓаните од први декември кога ќе бидат забранети сегашните пластични кеси и ќе се користат исклучиво биоразградливи кои ќе чинат 15 денари? Дел од маркетите сакаат да воведат хартиени, дел сеуште размислуваат што ќе им понудат на купувачите. Пазарџиите пак им советуваат на граѓаните да си носат торби од дома. Ова законско решение

Пластични кеси: Ќе чинат 15 денари, но дали навистина ќе бидат биоразградливи?

Пластични кеси: Ќе чинат 15 денари, но дали навистина ќе бидат биоразградливи?

Кесите кои сега се достапни на пазарите, иако се декларирани како биоразградливи, сепак се далеку од тоа. Иницијативата „Стоп за пластични кеси“ вели дека станува збор за вообичаени пластични кеси со адитиви. Овие леси и понатаму ќе предизвикуваат голема штета на животната средина со распаѓање во микро-пластика, предупредуваат од иницијативата. Од

Анализа - како ќе се спроведе одлуката за биоразградливи ќеси на пазарите - имаме ли капацитет за производство?

Анализа - како ќе се спроведе одлуката за биоразградливи ќеси на пазарите - имаме ли капацитет за производство?

Embedded video for Анализа - како ќе се спроведе одлуката за биоразградливи ќеси на пазарите - имаме ли капацитет за производство? Во што ќе пазарат граѓаните од први декември кога ќе бидат забранети сегашните пластични кеси и ќе се користат исклучиво биоразградливи кои ќе чинат 15 денари? Дел од маркетите сакаат да воведат хартиени, дел сеуште размислуваат

Пластични кеси: Ќе чинат 15 денари, но дали навистина ќе бидат биоразградливи?

Пластични кеси: Ќе чинат 15 денари, но дали навистина ќе бидат биоразградливи?

Кесите кои сега се достапни на пазарите, иако се декларирани како биоразградливи, сепак се далеку од тоа. Иницијативата „Стоп за пластични кеси“ вели дека станува збор за вообичаени пластични кеси со адитиви. Овие леси и понатаму ќе предизвикуваат голема штета на животната средина со распаѓање во микро-пластика, предупредуваат од иницијативата. Од

Пластични кеси: Ќе чинат 15 денари, но дали навистина ќе бидат биоразградливи?

Пластични кеси: Ќе чинат 15 денари, но дали навистина ќе бидат биоразградливи?

Кесите кои сега се достапни на пазарите, иако се декларирани како биоразградливи, сепак се далеку од тоа. Иницијативата „Стоп за пластични кеси“ вели дека станува збор за вообичаени пластични кеси со адитиви. Овие леси и понатаму ќе предизвикуваат голема штета на животната средина со распаѓање во микро-пластика, предупредуваат од иницијативата. Од