притисни ентер »

РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Потпечени компири
РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Потпечени компири

РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Потпечени компири

Потребно: 1 кг компири 300 мл павлака за готвење 150 мл млеко 2 чешниња лук 100 г рендан кашкавал 30 г путер Сол и свежо мелен бибер по вкус 1 прстофат мускатно оревче (по желба) Подготовка: Излупете ги компирите и исечете ги на тенки парчиња (дебелина околу 2-3 мм). Колку се потенки парчињата, толку покремасто ќе биде јадењето и толку пократко ќе

(Рецепт) ПЕЧЕНИ СВИНСКИ КОТЛЕТИ ВО СОС: Нежни, сочни и ароматични

(Рецепт) ПЕЧЕНИ СВИНСКИ КОТЛЕТИ ВО СОС: Нежни, сочни и ароматични

Јадење кое ја комбинира крцкавата текстура на пржено месо и богат, миризлив сос од путер, лук и зачини. Секој залак се топи во устата, а кремастиот сос им го дава на шницлите тој стар, добро познат вкус на домашното готвење. Состојки: За месото: 6 парчиња свинско филе без коски сол и бибер по вкус брашно за посипување 2 јајца презла за премачкување