притисни ентер »

Ученичка во Јапонија добила петка, а предала празен лист хартија - се служела со нинџа техника за пишување
Ученичка во Јапонија добила петка, а предала празен лист хартија - се служела со нинџа техника за пишување

Ученичка во Јапонија добила петка, а предала празен лист хартија - се служела со нинџа техника за пишување

Јапонска ученичка која предала празен лист хартија на час по историја добила највисока оценка, откако нејзиниот професор открил дека го напишала со невидливо мастило. Еими Хага користела нинџа техника „абуридаши“, со часови тапката и ситнела зрна соја за да направи невидливо мастило. Буквите се појавиле кога професорот го загреал листот над пламен

Ученичка во Јапонија добила петка, а предала празен лист хартија – се служела со нинџа техника за пишување

Ученичка во Јапонија добила петка, а предала празен лист хартија – се служела со нинџа техника за пишување

ИЗВОР Скопје24 | октомври 10, 2019 Јапонска ученичка која предала празен лист хартија на час по историја добила највисока оценка, откако нејзиниот професор открил дека го напишала со невидливо мастило. Еими Хага користела нинџа техника „абуридаши“, со часови тапката и ситнела зрна соја за да направи невидливо мастило. Буквите се појавиле кога професорот

Ученичка од Јапонија добила петка на нејзиниот празен тест

Ученичка од Јапонија добила петка на нејзиниот празен тест

41 Споделувања Share Tweet Една јапонска ученичка на час по историја предала празен тест за кој што добила петка,  професорот открил дека тестот бил напишан со невидливо мастило. Еми Хага се послужила со техниката “aburidashi”. Оваа техника е позната по тоа што ја користеле нинџите. Таа со часови ја натопувала и гмечела сојата како би можела да го

Ученичка предала празен лист хартија на контролна задача, а кога наставникот видел што направила добила петка

Ученичка предала празен лист хартија на контролна задача, а кога наставникот видел што направила добила петка

Јапонската ученичка која предала празен лист хартија на кој требало да пишуваат есеј добила петка откако професорот открил што направила. Таа на белиот лист хартија пишувала со невидливо мастило. Еими Хага се послужила со техниката “abuiridashi“ која ја користат нинџите кои со часови ги натопуваат и гмечат зрната од соја само за да направат такво мастило

Студентка нинџа – напишала есеј со невидливо мастило

Студентка нинџа – напишала есеј со невидливо мастило

На изненадување на професорот, Јапонката Еими Хага, која студира историја на нинџите, го предала есејот, кој всушност бил само еден празен лист, но и покрај тоа Хага добила највисока оценка за истиот, бидејќи професорот сфатил дека станува збор за работна задача која е напишана со невидливо мастило, по примерот на нинџите, пренесува Би Би Си. Останувајќи