притисни ентер »

Колонизација на Марсовските сателити!?
Колонизација на Марсовските сателити!?

Колонизација на Марсовските сателити!?

Од дамнина човекот се интересира за планетата Марс, а италијанскиот астроном Giovanni Schiaparelli прв ги нацртал т.н. „канали на Марс“. Подоцна овие канали се идентификувани како оптичка илузија, но не било потребно многу да се разгори човечката фантазија (со помош на еден друг американски астроном Percival Lowell ) и да настанат приказните како Војна