притисни ентер »

Дали земјата „ќе се спаси“ од астероид?
Дали земјата „ќе се спаси“ од астероид?

Дали земјата „ќе се спаси“ од астероид?

Најголем борј од камењата од универзумот кои прелетуваат во непосредна близина на Земјата се осамени патници на својата рута околу сонцето, меѓутоа  денеска астероидот кој ќе помине покрај нашата планета е сосема поинаков. Un #asteroide de casi dos kilómetros de #diámetro se acercará a la #Tierra este fin de semana, y será visible el 27 de mayo sin

Припремете се: Огромен астероид денеска ќе прeлета покрај Земјата, овој е поинаков од останатите

Припремете се: Огромен астероид денеска ќе прeлета покрај Земјата, овој е поинаков од останатите

Повеќето вселенски камења кои прелетуваат близу Земјата се осамени патници на својата рута околу Сонцето, меѓутоа астероидот кој ќе помине покрај нашата планета денеска, на 25-ти мај, е сосема поинаков. Имено, астероидот наречен “1999 KW4” е “двоен”. Научниците сметаат дека примарното тело на објектот е широко околу еден километар и половина и доволно

ОГРОМЕН ACTEPOИД ДЕНЕС ПОМИНУВА ПОРЕД ЗЕМЈАТА: Научниците информираат дали тоа ќе влијае врз планетата

ОГРОМЕН ACTEPOИД ДЕНЕС ПОМИНУВА ПОРЕД ЗЕМЈАТА: Научниците информираат дали тоа ќе влијае врз планетата

Повеќето камења од универзумот кои прелетуваа во близина на Земјата се осамени патници на својата рута околу сонцето, меѓутоа астероидот кој ќе помине покрај нашата планета денеска е сосема поинаков. Un #asteroide de casi dos kilómetros de #diámetro se acercará a la #Tierra este fin de semana, y será visible el 27 de mayo sin representar una amenaza

Огромен астероид денеска ќе помине покрај Земјата – научниците информираат дали тоа ќе влијае врз планетата

Огромен астероид денеска ќе помине покрај Земјата – научниците информираат дали тоа ќе влијае врз планетата

Повеќето камења од универзумот кои прелетуваа во близина на Земјата се осамени патници на својата рута околу сонцето, меѓутоа астероидот кој ќе помине покрај нашата планета денеска е сосема поинаков. Un #asteroide de casi dos kilómetros de #diámetro se acercará a la #Tierra este fin de semana, y será visible el 27 de mayo sin representar una amenaza

Огромен астероид денеска ќе помине покрај Земјата - научниците информираат дали тоа ќе влијае врз планетата

Огромен астероид денеска ќе помине покрај Земјата - научниците информираат дали тоа ќе влијае врз планетата

Повеќето камења од универзумот кои прелетуваа во близина на Земјата се осамени патници на својата рута околу сонцето, меѓутоа астероидот кој ќе помине покрај нашата планета денеска е сосема поинаков. Un #asteroide de casi dos kilómetros de #diámetro se acercará a la #Tierra este fin de semana, y será visible el 27 de mayo sin representar una amenaza