притисни ентер »

Ѓорѓиевски: За половина мандат радикални промени се случија во Кисела Вода
Ѓорѓиевски: За половина мандат радикални промени се случија во Кисела Вода

Ѓорѓиевски: За половина мандат радикални промени се случија во Кисела Вода

Покажавме дека можеме на многу поинаков начин да ја водиме општина К.Вода , слепо црево беше тој дел на Скопје, а е најстарата општина на градот, радикални промени се случија за не цел мандат. Над 90% имаме реализација во К.Вода, немаат за што да ме нападнат и ми се нафрлија зошто сум седнал во кафеана организирана од други, а Премиерот видовме како

Ѓорѓиевски: Реконструкција на градинка и изградба на нов објект по повод Светскиот ден на децата

Ѓорѓиевски: Реконструкција на градинка и изградба на нов објект по повод Светскиот ден на децата

Општина Кисела Вода започнува сo реализација на проект за проширување и реконструкција на дел од градинката “Пеперутка 1” во Драчево, објект во кој не е интервенирано околу половина век. Градоначалникот Ѓорѓиевски кој објави дека денес е распишан тендерот за избор на најповолен изведувач за овој проект, го честиташе денешниот 20 Ноември, Светскиот

Реконструкција на градинка и изградба на нов објект по повод Светскиот ден на децата

Реконструкција на градинка и изградба на нов објект по повод Светскиот ден на децата

Општина Кисела Вода започнува сo реализација на проект за проширување и реконструкција на дел од градинката „Пеперутка 1”, во Драчево, објект во кој не е интервенирано околу половина век. Градоначалникот Ѓорѓиевски кој објави дека е распишан тендерот за избор на најповолен изведувач за овој проект, го честиташе денешниот 20 Ноември, Светскиот ден на

Ѓорѓиевски: Реконструкција на градинка и изградба на нов објект по повод Светскиот ден на децата

Ѓорѓиевски: Реконструкција на градинка и изградба на нов објект по повод Светскиот ден на децата

Општина Кисела Вода започнува сo реализација на проект за проширување и реконструкција на дел од градинката “Пеперутка 1” во Драчево, објект во кој не е интервенирано околу половина век. Градоначалникот Ѓорѓиевски кој објави дека денес е распишан тендерот за избор на најповолен изведувач за овој проект, го честиташе денешниот 20 Ноември, Светскиот

Официјално отворање на доградбата на градинката „Кокиче“ во Кисела Вода

Официјално отворање на доградбата на градинката „Кокиче“ во Кисела Вода

По повод Светскиот ден на детето денеска официјално ќе биде отворена доградбата на објектот „Кокиче“ во состав на детската градинка „Весели цветови“ во општина Кисела Вода. На отворањето најавено е обраќање на министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, на вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи и на градоначалникот на Општина

Се крадат сообраќајни знаци во Драчево - Ќе има ли санкции?

Се крадат сообраќајни знаци во Драчево - Ќе има ли санкции?

Во фејсбук групата „Ѕид на општина Кисела Вода“ се алармира на кражба на сообраќајни знаци. - Во Драчево почнаа да се крадат сообраќајни знаци. Општина Кисела Вода почна да го уредува движењето на тешките товарни камиони (над 40 тони), но на некои лица тоа изгледа многу им сметаше, сподели еден жител. - Свесно оштетување или крадење на верикална сообраќајна

Ѓорѓиевски: На Арсовска нема да ѝ платам казна за Дрисла, а граѓаните ќе одлучат дали треба да ја наследам

Ѓорѓиевски: На Арсовска нема да ѝ платам казна за Дрисла, а граѓаните ќе одлучат дали треба да ја наследам

На 17 октомври 2021 година за време на локалните избори Орце Ѓорѓиевски победи во првиот круг и стана градоначалник на општина Кисела Вода. Често знае до доцна во ноќта да поминува со автомобил низ општината за да детектира проблеми, а знае и да се појави на врата кај оние што пријавуваат и лично да чуе за што се работи. Две години потоа направи многу