притисни ентер »

Мистериозно тело во центарот на галаксијата испраќа необични радиосигнали
Мистериозно тело во центарот на галаксијата испраќа необични радиосигнали

Мистериозно тело во центарот на галаксијата испраќа необични радиосигнали

Мистериозни радиосигнали кои доаѓаат од извор кој постојано „се вклучува и исклучува“ и на кој му се менува јачината на светлината во центарот на галаксијата ги збуниле астрономите. Необичниот извор бил набљудуван од научници од Универзитетот во Сиднеј и Универзитетот во Висконсин, Милвоки, од минатата година. Нивните откритија биле објавени во списанието