притисни ентер »

Скопје ќе добие парк со праисторски животни - почнува изградбата на „Дино парк“
Скопје ќе добие парк со праисторски животни - почнува изградбата на „Дино парк“

Скопје ќе добие парк со праисторски животни - почнува изградбата на „Дино парк“

Во скопската Зоолошка градина денеска почна да се гради првиот Дино парк - тематски парк со забавно-едукативен карактер кој ќе овозможи забава и едукација за посетителите од сите возрасти кои сакаат да дознаат нешто повеќе за праисториските животни. Дино паркот ќе се простира на површина од околу 2.000 квадратни метри, а во него ќе се постават 41 фигура

Почна со изградба првиот Дино парк во Скопје

Почна со изградба првиот Дино парк во Скопје

Зоолошка градина – Скопје ќе добие тематски парк со забавно-едукативен карактер кој ќе овозможи забава и едукација за посетителите од сите возрасти кои сакаат да дознаат нешто повеќе за праисториските животни. Изградбата на Дино парк почна денеска во Зоолошката градина. Дино паркот ќе се простира на површина од околу 2.000 квадратни метри, а во него

Скопје добива дино-парк со 40 диносауруси

Скопје добива дино-парк со 40 диносауруси

Зоолошка градина – Скопје ќе добие тематски парк со забавно-едукативен карактер кој ќе овозможи забава и едукација за посетителите од сите возрасти кои сакаат да дознаат нешто повеќе за праисториските животни. Изградбата на Дино парк почна денеска во Зоолошката градина. Дино паркот ќе се простира на површина од околу 2.000 квадратни метри, а во него

Во скопската зоолошка ќе се гради Дино парк

Во скопската зоолошка ќе се гради Дино парк

Во склоп на Зоолошка градина Скопје на површина од 2000 м2 ќе се простира новиот Дино Парк со сите придружни елементи- патеки, зеленило, билетара, тераса и дел за одмор. -Дино Паркот ќе има два влеза, влез од внатрешноста на зоолошката градина и влез од североисточната страна.  Патеките ќе бидат изградени од обработен камен, а постојното зеленило ќе

Парк Јура среде Скопје – во Зоолошката градина доаѓаат диносауруси

Парк Јура среде Скопје – во Зоолошката градина доаѓаат диносауруси

Скопје следната година ќе добие свој парк Јура. Тој ќе се наоѓа во рамките на Зоолошката градина, каде што ќе бидат поставени фигури на 41 диносаурус во нивна природна големина. Изградбата на Дино паркот е веќе почната, а отворањето е најавено за март. Како што велат од Зоолошката градина, тоа ќе биде најголем Дино парк на Балканот, па очекуваат да

Парк Јура среде Скопје – во Зоолошката градина доаѓаат диносауруси

Парк Јура среде Скопје – во Зоолошката градина доаѓаат диносауруси

ИЗВОР Скопје24 | октомври 10, 2019 Скопје следната година ќе добие свој парк Јура. Тој ќе се наоѓа во рамките на Зоолошката градина, каде што ќе бидат поставени фигури на 41 диносаурус во нивна природна големина. Изградбата на Дино паркот е веќе почната, а отворањето е најавено за март. Како што велат од Зоолошката градина, тоа ќе биде најголем Дино

Во Зоолошката градина ќе се гради парк со диносаурси во природна големина

Во Зоолошката градина ќе се гради парк со диносаурси во природна големина

59 Споделувања Share Tweet Во Зоолошката градина во Скопје ќе никне тематски парк со забавно-едукативен карактер кој ќе овозможи забава и едукација за поситетлите од сите возрасти кои што ќе сакаат да дознаат нешто повеќе за праисториските животни. Изградбата на Дино паркот ќе се простира на површина од околу 2.000 квадратни мерти, а во него ќе бидат

Шилегов: Ја испитуваме состојбата на покривот на ГТЦ

Шилегов: Ја испитуваме состојбата на покривот на ГТЦ

Изградбата на Дино парк почна денеска во зоолошката градина. Дино паркот ќе се простира на површина од околу 2.000 квадратни метри, а во него ќе се постават 41 фигура од различните видови праисториски животни кои ќе бидат во природна големина и со синхронизирани движења, проследени со звуци. Тој одговори и на прашање за кафулето кое беше планирано

Почна со изградба првиот Дино парк во Скопје

Почна со изградба првиот Дино парк во Скопје

Зоолошка градина – Скопје ќе добие тематски парк со забавно-едукативен карактер кој ќе овозможи забава и едукација за посетителите од сите возрасти кои сакаат да дознаат нешто повеќе за праисториските животни. Изградбата на Дино парк почна денеска во Зоолошката градина. Дино паркот ќе се простира на површина од околу 2.000 квадратни метри, а во него

Почна да се гради првиот Дино парк во Скопје

Почна да се гради првиот Дино парк во Скопје

Во скопската Зоолошка градина денеска почна да се гради првиот дино-парк, тематски парк со забавно-едукативен карактер кој ќе овозможи забава и едукација за посетителите од сите возрасти кои сакаат да дознаат нешто повеќе за праисториските животни. Дино паркот ќе се простира на површина од околу 2.000 квадратни метри, а во него ќе се постават 41 фигура