притисни ентер »

„Травијата“ на Џузепе Верди во рамки на 47.Мајски оперски вечери
„Травијата“ на Џузепе Верди во рамки на 47.Мајски оперски вечери

„Травијата“ на Џузепе Верди во рамки на 47.Мајски оперски вечери

Моќна, динамична, привлечна, исполнета со емоции и страст се само дел од епитетите за „Травијата“ на Џузепе Верди, која ќе биде изведена на 28 мај со почеток во 20 часот,  како дел од 47.Мајски оперски вечери. Ремек дело чие либрето е напишано според романот „Дамата со камелии“ на Александар Дима. Со оркестарот ќе диригира Филип Павишиќ од Хрватска,

„Травијата“ на 28 мај на 47-те „Мајски оперски вечери“

„Травијата“ на 28 мај на 47-те „Мајски оперски вечери“

Моќна, динамична, привлечна, исполнета со емоции и страст се само дел од епитетите за „Травијата“ на Џузепе Верди, која ќе биде изведена на 28 мај со почеток во 20 часот, како дел од 47-те Мајски оперски вечери. Ремек дело чие либрето е напишано според романот „Дамата со камелии“ на Александар Дима. Со оркестарот ќе диригира Филип Павишиќ од Хрватска,

Изведба на „Травијата“ на Мајските оперски вечери

Изведба на „Травијата“ на Мајските оперски вечери

Моќна, динамична, привлечна, исполнета со емоции и страст се само дел од епитетите за „Травијата“ на Џузепе Верди, која ќе биде изведена на 28 мај со почеток во 20 часот, како дел од 47. Мајски оперски вечери. Ремек дело чие либрето е напишано според романот „Дамата со камелии“ на Александар Дима. Со оркестарот ќе диригира Филип Павишиќ од Хрватска,

Моќната, динамична и полна со страст и емоции „Травијата“ на 28 мај, на Мајски оперски вечери

Моќната, динамична и полна со страст и емоции „Травијата“ на 28 мај, на Мајски оперски вечери

Моќна, динамична, привлечна, исполнета со емоции и страст се само дел од епитетите за „Травијата“ на Џузепе Верди, која ќе биде изведена на 28 мај со почеток во 20 часот, како дел од 47 Мајски оперски вечери. Либретото е напишано според романот „Дамата со камелии“ на Александар Дима. Со оркестарот ќе диригира Филип Павишиќ од Хрватска, додека режијата

Изведба на „Травијата“ на мајските оперски вечери

Изведба на „Травијата“ на мајските оперски вечери

Моќна, динамична, привлечна, исполнета со емоции и страст, се само дел од епитетите за „Травијата“ на Џузепе Верди, која ќе биде изведена на 28 мај со почеток во 20 часот како дел од 47. Мајски оперски вечери. Ремек-дело чие либрето е напишано според романот „Дамата со камелии“ на Александар Дима. Со оркестарот ќе диригира Филип Павишиќ од Хрватска,

Изведба на „Травијата“ на 28 мај

Изведба на „Травијата“ на 28 мај

Моќна, динамична, привлечна, исполнета со емоции и страст се само дел од епитетите за „Травијата“ на Џузепе Верди, која ќе биде изведена на 28 мај со почеток во 20 часот, како дел од 47. Мајски оперски вечери. Ремек дело чие либрето е напишано според романот „Дамата со камелии“ на Александар Дима. Со оркестарот ќе диригира Филип Павишиќ од Хрватска,

Изведба на „Травијата“ на Мајските оперски вечери

Изведба на „Травијата“ на Мајските оперски вечери

Моќна, динамична, привлечна, исполнета со емоции и страст, се само дел од епитетите за „Травијата“ на Џузепе Верди, која ќе биде изведена на 28 мај со почеток во 20 часот како дел од 47. Мајски оперски вечери. Ремек-дело чие либрето е напишано според романот „Дамата со камелии“ на Александар Дима. Со оркестарот ќе диригира Филип Павишиќ од Хрватска,

Изведба на „Травијата“ на Мајските оперски вечери

Изведба на „Травијата“ на Мајските оперски вечери

Моќна, динамична, привлечна, исполнета со емоции и страст се само дел од епитетите за „Травијата“ на Џузепе Верди, која ќе биде изведена на 28 мај со почеток во 20 часот, како дел од 47. Мајски оперски вечери. Ремек дело чие либрето е напишано според романот „Дамата со камелии“ на Александар Дима. Со оркестарот ќе диригира Филип Павишиќ од Хрватска,

Изведба на „Травијата“ на Мајските оперски вечери

Изведба на „Травијата“ на Мајските оперски вечери

Моќна, динамична, привлечна, исполнета со емоции и страст, се само дел од епитетите за „Травијата“ на Џузепе Верди, која ќе биде изведена на 28 мај со почеток во 20 часот како дел од 47. Мајски оперски вечери. Ремек-дело чие либрето е напишано според романот „Дамата со камелии“ на Александар Дима. Со оркестарот ќе диригира Филип Павишиќ од Хрватска,

Изведба на „Травијата“ на Мајските оперски вечери

Изведба на „Травијата“ на Мајските оперски вечери

Моќна, динамична, привлечна, исполнета со емоции и страст се само дел од епитетите за „Травијата“ на Џузепе Верди, која ќе биде изведена на 28 мај со почеток во 20 часот, како дел од 47. Мајски оперски вечери. Ремек дело чие либрето е напишано според романот „Дамата со камелии“ на Александар Дима. Со оркестарот ќе диригира Филип Павишиќ од Хрватска,