притисни ентер »

Се помалку дизели се продаваат во Западна Европа – учеството е 18,5 отсто
Се помалку дизели се продаваат во Западна Европа – учеството е 18,5 отсто

Се помалку дизели се продаваат во Западна Европа – учеството е 18,5 отсто

Најновите податоци на агенцијата LMC Automotive покажуваат дека побарувачката за нови дизел автомобили во Западна Европа продолжува да опаѓа. Откако паднаа под пазарниот удел од 20% во август, резултатите за септември покажуваат учество од само 18,5% за новите дизели во пазарниот удел, во споредба со истиот месец во 2020 година кога биле 26,6%. Најголем