притисни ентер »

Најчестите митови и причини за побелување на косата
Најчестите митови и причини за побелување на косата

Најчестите митови и причини за побелување на косата

Научниците и дерматолозите откриле кои се најголемите митови што со години ги слушаме за белата коса. Истовремено, тие откриле и како можете да го спречите раното појавување на бели влакна, нешто што многумина го поврзуваат со староста. Во продолжение погледнете кои се најчестите митови и причини за побелување на вашата коса. 1. Кубењето на бело влакно

Како да го спречиме белеењето на косата?

Како да го спречиме белеењето на косата?

Веројатно сте ја слушнале оваа „бабина приказна“. Но научникот Ренди Шулер изјавил дека нема потреба да се грижите за ова. Имено, кубењето на едно влакно од косата нема да има никакво влијание на другите. Но, имајте на ум дека со кубењето на влакното можете да ги оштетите фоликулите, па на негово место да не порасне ново. После ова сознание, белата