притисни ентер »

Хаос во албанскиот парламент: опозицијата запали димни бомби, се вклучи и обезбедувањето

Хаос во албанскиот парламент: опозицијата запали димни бомби, се вклучи и обезбедувањето

Затворената седница на Собранието на Албанија заврши пет минути откако почна, бидејќи пратениците од опозицијата запалија димни бомби, објави „Еј-би-си њуз“ на албански јазик. Веднаш по усвојувањето на буџетот за 2024 година со мнозинство гласови, пратениците од опозицијата запалија димни бомби, па продолжувањето беше невозможно. Опозицијата направи

Хаос и во Собранието на Албанија, опозицијата запали пиротехника – предизвика мал пожар

Хаос и во Собранието на Албанија, опозицијата запали пиротехника – предизвика мал пожар

реклама Албанските опозициски пратеници повторно ја прекинаа седницата на Парламентот, протестирајќи против, како што велат, се поавторитарното владеење на владејачките социјалисти. Тие запалија пиротехнички средства и нафрлаа столчиња на говорницата, во моментот кога премиерот Еди Рама седна на своето место да гласа за буџетот за 2024-та година. реклама

Хаос во албанскиот парламент: опозицијата запали димни бомби, се вклучи и обезбедувањето

Хаос во албанскиот парламент: опозицијата запали димни бомби, се вклучи и обезбедувањето

Затворената седница на Собранието на Албанија заврши пет минути откако почна, бидејќи пратениците од опозицијата запалија димни бомби, објави „Еј-би-си њуз“ на албански јазик. Веднаш по усвојувањето на буџетот за 2024 година со мнозинство гласови, пратениците од опозицијата запалија димни бомби, па продолжувањето беше невозможно. Опозицијата направи

Хаос во парламентот во Албанија:Во знак на протест, опозицискиот лидер употреби црвен чад и палеше хартија/ВИДЕО

Хаос во парламентот во Албанија:Во знак на протест, опозицискиот лидер употреби црвен чад и палеше хартија/ВИДЕО

Фото:скриншот/видео Х Во парламентот на Албанија дојде до хаотична ситуација, кога лидерот на опозицијата Сали Бериша почна да пали хартија во знак на протест, а запали и факел. По сопствено убедување, Сали Бериша одлучи да ја попречува секоја седница на ова законодавно тело. Овој пат, се одлучи да пали факели и хартија, што предизвика вистински хаос

Хаос во албанскиот парламент, опозицијата запали димни бомби по усвојувањето на буџетот

Хаос во албанскиот парламент, опозицијата запали димни бомби по усвојувањето на буџетот

Затворената седница на Собранието на Албанија заврши пет минути откако почна, бидејќи пратениците од опозицијата запалија димни бомби, објави „Еј-би-си њуз“ на албански јазик. Веднаш по усвојувањето на буџетот за 2024 година со мнозинство гласови, пратениците од опозицијата запалија димни бомби, па продолжувањето беше невозможно. Опозицијата направи

Опозицијата запали оган и фрли чадни бомби во албанскиот парламент на расправата за буџетот

Опозицијата запали оган и фрли чадни бомби во албанскиот парламент на расправата за буџетот

Албанската опозиција фрли чадни бомби и предизвика мал пожар среде парламентарната сала во неуспешен обид да го спречи изгласувањето на буџетот за 2024 година. Пратениците кои протестираа натрупаа столчиња во центарот на парламентот и го исполнија воздухот со црвен, зелен и виолетов чад, додека обезбедувањето се трудеше да ги држи подалеку од премиерот