притисни ентер »

Фестивалот на камерна музика “Златна лира” свечено отворен со „Руска бајка“
Фестивалот на камерна музика “Златна лира” свечено отворен со „Руска бајка“

Фестивалот на камерна музика “Златна лира” свечено отворен со „Руска бајка“

Вчера вечер во Музејот на македонската борба свечено беше отворен фестивалот “Златна лира” со концерт посветен на руските романси „Руска бајка“, на кој настапија Билјана Камчева – сопран и Елена Сиљаноска – пијано. Сојузот на музичките уметници на Македонија (СМУМ) кој што е и организатор на Фестивалот на камерна музика „Златна лира“ секоја година

Свечено отворање на фестивалот „Златна лира“:  „Руска бајка“ – вечер со руски романси

Свечено отворање на фестивалот „Златна лира“: „Руска бајка“ – вечер со руски романси

Во Музејот на македонската борба, в сабота со почеток во 20 часот, свечено ќе биде отворен Фестивалот „Златна лира“ со концертот „Руска бајка“ – вечер со руски романси на кој ќе настапат Билјана Камчева – сопран и Елена Сиљаноска – пијано. Фестивалот на камерна музика „Златна лира“ што Сојузот на музичките уметници на Македонија – СМУМ традиционално

Свечено отворање на фестивалот „Златна лира“ – вечер со руски романси

Свечено отворање на фестивалот „Златна лира“ – вечер со руски романси

Во Музејот на македонската борба, в сабота со почеток во 20 часот, свечено ќе биде отворен Фестивалот „Златна лира“ со концертот „Руска бајка“ – Вечер со руски романси на кој ќе настапат Билјана Камчева – сопран и Елена Сиљаноска – пијано. Фестивалот на камерна музика „ЗЛАТНА ЛИРА“ што Сојузот на музичките уметници на Македонија СМУМ традиционално