притисни ентер »

Зошто треба да јадете темно чоколадо?
Зошто треба да јадете темно чоколадо?

Зошто треба да јадете темно чоколадо?

Сигурно веќе ви е познато дека треба да јадете темно чоколадо наместо млечно. Според новото истражување, темното чоколадо може да ви помогне да согорите повеќе калории. Темното чоколадо со 70% какао е богато со флавоноиди и флаваноли кои го намалуваат ризикот од срцеви заболувања. Исто така, се намалува и ризикот од појава на висок крвен притисок.

Редовно консумирајте темно чоколадо: Го регулира пулсот, крвниот притисок и шеќерот во крвта

Редовно консумирајте темно чоколадо: Го регулира пулсот, крвниот притисок и шеќерот во крвта

Темното чоколадо се смета за здраво уживање, со 70 проценти или повеќе какао богато со билни соединенија наречени флавоноиди и флаваноли кои се поврзани со помал ризик од срцеви заболувања и други кардиоваскуларни придобивки. Многу студии веќе покажаа дека темното чоколадо припаѓа на групата здрава храна која исто така има некои здравствени придобивки,