притисни ентер »

Храна што треба да се избегнува по 50-та година: Совети од диететичари
Храна што треба да се избегнува по 50-та година: Совети од диететичари

Храна што треба да се избегнува по 50-та година: Совети од диететичари

Влегувањето во 50-та година носи промени во телото, па урамнотежената исхрана станува поважна од порано. Диететичарите препорачуваат намалување на пржена, слатка и преработена солена храна, а за здраво стареење се најкорисни овошје, зеленчук, целозрнести житарици, незаситени масти, ореви, грав и немасни млечни производи. Пржена храна Може да го зголеми

Цела генерација е во Сериозна опасност поради храната што ја јаделе уште од детството

Цела генерација е во Сериозна опасност поради храната што ја јаделе уште од детството

Првата генерација на која ѝ се служи ултра-преработена храна уште од детството И стражувањето спроведено од Универзитетот во Мичиген доведе до вознемирувачки нови наоди. Тие открија дека Генерацијата X (1965-1980), онаа помеѓу бејби-бумерите и милениумците, е најмногу изложена на ризик по здравјето токму поради храната што ја консумирале или сè уште

Поштетни отколку што мислите – 7 производи што е подобро да ги избегнувате

Поштетни отколку што мислите – 7 производи што е подобро да ги избегнувате

Сите знаеме дека брзата храна, грицките, газираните пијалаци полни со шеќер и слатките не се здрави, но новото истражување покажува дека штетата е уште поголема отколку што се претпоставуваше. „Ултра-преработената храна се поврзува со штетно влијание врз секој главен органски систем во човечкото тело и претставува огромна закана за глобалното здравје,“