Добро ма Маро, какво беше тоа кафе што ми го направи сабајле?

Вработен во јавна администрација се враќа изнервиран од работа и и вели на жената: – Добро ма Маро, какво беше тоа кафе што ми го направи сабајле? – Па малку појако, со 2 лажички кафе. – Друг пат да не ти се повтори! Цел ден око не можев да склопам на работа!