притисни ентер »

Quo vadis, Крсто Мукоски?
Quo vadis, Крсто Мукоски?

Quo vadis, Крсто Мукоски?

Просечноста не уништува, напротив, таа ослободува. Исфрла од употреба се што може да наликува на добар почеток и пристоен крај, брише секаква надеж за некаков напор за разум. Затоа и се читаат само насловите низ медиумите, или понатаму, на вредност испливуваат бурлескно прикажаните ситуации, особено политичките, народните анегдотални преданија од вековите