притисни ентер »

Американците развиваат суперсоничен авион, од Њујорк до Лондон за 90 минути
Американците развиваат суперсоничен авион, од Њујорк до Лондон за 90 минути

Американците развиваат суперсоничен авион, од Њујорк до Лондон за 90 минути

Американски стартап планира да развие патнички авион што ќе лета петпати побрзо од звукот и кој ќе може за 90 минути да ги превезе патниците од Њујорк до Лондон, релација на која сега се патува подолго од седум часа, според „Си-ен-ен“. Воздухопловната компанија „Хермеус корпорејшн“ со седиште во Атланта соопшти дека од инвеститори добила доволно финансиски

Американци развиваат суперсоничен авион побрз од звукот

Американци развиваат суперсоничен авион побрз од звукот

Американски стартап планира да развие патнички авион што ќе лета петпати побрзо од звукот и кој ќе може за 90 минути да ги превезе патниците од Њујорк до Лондон, релација на која сега се патува подолго од седум часа, пренесе „Си-ен-ен“. Воздухопловната компанија „Хермеус корпорејшн“ со седиште во Атланта соопшти дека од инвеститори добила доволно финансиски

Американците развиваат суперсоничен авион, од Њујорк до Лондон за 90 минути

Американците развиваат суперсоничен авион, од Њујорк до Лондон за 90 минути

Американски стартап планира да развие патнички авион што ќе лета петпати побрзо од звукот и кој ќе може за 90 минути да ги превезе патниците од Њујорк до Лондон, релација на која сега се патува подолго од седум часа, според „Си-ен-ен“. Воздухопловната компанија „Хермеус корпорејшн“ со седиште во Атланта соопшти дека од инвеститори добила доволно финансиски

Американците развиваат суперсоничен авион, од Њујорк до Лондон за 90 минути

Американците развиваат суперсоничен авион, од Њујорк до Лондон за 90 минути

Американски стартап планира да развие патнички авион што ќе лета петпати побрзо од звукот и кој ќе може за 90 минути да ги превезе патниците од Њујорк до Лондон, релација на која сега се патува подолго од седум часа, според „Си-ен-ен“. Воздухопловната компанија „Хермеус корпорејшн“ со седиште во Атланта соопшти дека од инвеститори добила доволно финансиски

Американците развиваат суперсоничен авион: Од Њујорк до Лондон за 90 минути

Американците развиваат суперсоничен авион: Од Њујорк до Лондон за 90 минути

Американски стартап планира да развие патнички авион што ќе лета петпати побрзо од звукот и кој ќе може за 90 минути да ги превезе патниците од Њујорк до Лондон, релација на која сега се патува подолго од седум часа, јавува CNN. Воздухопловната компанија „Хермеус корпоратион“ со седиште во Атланта соопшти дека од инвеститори добила доволно финансиски

Американците развиваат суперсоничен авион: Од Њујорк до Лондон за 90 минути

Американците развиваат суперсоничен авион: Од Њујорк до Лондон за 90 минути

Американски стартап планира да развие патнички авион што ќе лета петпати побрзо од звукот и кој ќе може за 90 минути да ги превезе патниците од Њујорк до Лондон, релација на која сега се патува подолго од седум часа, јавува CNN. Воздухопловната компанија „Хермеус корпоратион“ со седиште во Атланта соопшти дека од инвеститори добила доволно финансиски

Американците прават супесоничен авион – од Њујорк до Лондон за 90 минути

Американците прават супесоничен авион – од Њујорк до Лондон за 90 минути

Воздухопловната компанија Hermeus Corporation со седиште во Атланта соопшти дека од приватни инвеститори добила доволно пари за производство на овој вид авион. Доколку проектот биде успешен , би можел да значи револуција во воздушниот сообраќај. Сега патувањето од Њујорк до Лондон трае седум часа. Меѓу основачите на оваа компанија се поранешни вработени

Американците развиваат суперсоничен авион – Од Њујорк до Лондон за 90 минути/видео

Американците развиваат суперсоничен авион – Од Њујорк до Лондон за 90 минути/видео

Американска стартап компанија планира да развие авион што ќе лета со брзина пет пати поголема од брзината на звукот и за 90 минути ќе ги пренесе патниците од Њујорк до Лондон. Воздухопловната компанија Hermeus Corporation со седиште во Атланта соопшти дека од приватни инвеститори добила доволно пари за производство на овој вид авион. Ако проектот успее,