притисни ентер »

Во центарот на Рим откриена зачувана глава од античко божество
Во центарот на Рим откриена зачувана глава од античко божество

Во центарот на Рим откриена зачувана глава од античко божество

Според вчерашното соопштение од советот на град Рим , белата мермерна глава е нешто поголема од човечка и датира од царскиот период . Се претпоставува сдека главата потекнува од првиот век пред и третиот до четвртиот век од нашата ера. Се верува дека главата претставува божество , но не е утврдено од кој род. Советот напиша дека е женско , додека научниците