притисни ентер »

Технолошки и автомобилски компании се здружуваат за развој на чипови за возење
Технолошки и автомобилски компании се здружуваат за развој на чипови за возење

Технолошки и автомобилски компании се здружуваат за развој на чипови за возење

Автономните возила поставуваат многу предизвици поврзани со развојот на технологијата. Треба да се посвети внимание на сите видови аспекти, од потрошувачката на енергија, преку безбедноста, до корисничкиот интерфејс, па се до менаџментот  на голем број податоци во реално време. Затоа креирањето на платформа која би го овозможила сето тоа е преголем

Технолошки и автомобилски компании се здружуваат за развој на чипови за возење

Технолошки и автомобилски компании се здружуваат за развој на чипови за возење

Автономните возила поставуваат многу предизвици поврзани со развојот на технологијата. Треба да се посвети внимание на сите видови аспекти, од потрошувачката на енергија, преку безбедноста, до корисничкиот интерфејс, па се до менаџментот  на голем број податоци во реално време. Затоа креирањето на платформа која би го овозможила сето тоа е преголем