притисни ентер »

Сакате брзо возење? Ова се земјите со најмали ограничувања на брзината на автопат
Сакате брзо возење? Ова се земјите со најмали ограничувања на брзината на автопат

Сакате брзо возење? Ова се земјите со најмали ограничувања на брзината на автопат

Автопатиштата се проектирани за големи брзини, но во многу земји има ограничување на максималната брзина од безбедносни причини. Најстрогите држави со модерни мрежи на автопатишта се наоѓаат во Европа и Азија. Сингапур и Макао имаат најзаглавени автопатишта што главно поминуваат низ густо населени подрачја, па разбирливо е што бризната е ограничена

Од прво лице: Возење со 303 км/ч во BMW Alpina B5

Од прво лице: Возење со 303 км/ч во BMW Alpina B5

Новата BMW Alpina B5 стана миленик на вљубениците во автомобили уште во моментот кога излезе од погонот на германската компанијата, а можеме и да видиме зошто. Атрактивен изглед, неверојатна брзина и уникатно возачко искуство – сите овие работи го прават овој автомобил посебен. Многумина од вас никогаш нема да седнат зад воланот на BMW Alpina B5, а