притисни ентер »

Македонска филхармонија во четврток со роденденски концерт
Македонска филхармонија во четврток со роденденски концерт

Македонска филхармонија во четврток со роденденски концерт

Овој четврток, со почеток во 20 часот, оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи својот роденденски концерт со наслов „Вдахновение“. Филхармонијата е единствена институција во земјата, која го афирмира и го изведува симфониското музичко творештво. Преку редовните концерти постојано ја развива и ја промовира класичната музика приближувајќи

„Вдахновение“ - роденденски концерт на Македонската филхармонија

„Вдахновение“ - роденденски концерт на Македонската филхармонија

Оркестарот на Македонската филхармонија во четврток ќе го одржи својот роденденски концерт со наслов „Вдахновение“. Оваа институција, која го афирмира изведува симфониското музичко творештво преку своите редовните концерти постојано ја развива и ја промовира класичната музика, приближувајќи ѝ ја оваа форма на музицирање на публика од различни генерации

Оркестарот на Филхармонијата го слави 79. роденден со концерт на 23 ноември

Оркестарот на Филхармонијата го слави 79. роденден со концерт на 23 ноември

В четврток (23 ноември) од 20 часот, оркестарот на Филхармонијата ќе го одржи својот роденденски концерт насловен „Вдахновение“. Ќе го води диригентот Конрад ван Алфен од Холандија, а како солисти ќе настапат виолинистот Даниел Роланд  од Англија и Маја Богдановиќ (виолончело) од Србија. На програмата се Концертот за виолина и виолончело во А-мол,

„Вдахновение“, роденденски концерт на Македонската филхармонија

„Вдахновение“, роденденски концерт на Македонската филхармонија

Овој четврток со почеток во 20 часот оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи својот роденденски концерт насловен „Вдахновение“. Филхармонија е единствена институција во земјава која го афирмира и го изведува симфониското музичко творештво. Преку редовните концерти постојано ја развива и ја промовира класичната музика, приближувајќи ѝ ја

„Вдахновение“ - роденденски концерт на Македонската филхармонија

„Вдахновение“ - роденденски концерт на Македонската филхармонија

Оваа институција,  која го афирмира  изведува симфониското музичко творештво преку своите редовните концерти постојано ја развива и ја промовира класичната музика, приближувајќи ѝ ја оваа форма на музицирање на публика од различни генерации. Концертот  ќе го води диригентот Конрад ван Алфен (Холандија), а како солисти ќе настапат врвните инструменталисти

Роденденски концерт на Македонската филхармонија

Роденденски концерт на Македонската филхармонија

Овој четврток со почеток во 20 часот оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи својот роденденски концерт насловен „Вдахновение“. Филхармонија е единствена институција во земјава која го афирмира и го изведува симфониското музичко творештво. Преку редовните концерти постојано ја развива и ја промовира класичната музика, приближувајќи ѝ ја

„Вдахновение“ – роденденски концерт на Македонската филхармонија

„Вдахновение“ – роденденски концерт на Македонската филхармонија

Оркестарот на Македонската филхармонија во четврток ќе го одржи својот роденденски концерт со наслов  „Вдахновение“. Оваа институција,  која го афирмира  изведува симфониското музичко творештво преку своите редовните концерти постојано ја развива и ја промовира класичната музика, приближувајќи ѝ ја оваа форма на музицирање на публика од различни генерации

Роденденски концерт на Македонската филхармонија

Роденденски концерт на Македонската филхармонија

Овој четврток со почеток во 20 часот оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи својот роденденски концерт насловен „Вдахновение“. Филхармонија е единствена институција во земјава која го афирмира и го изведува симфониското музичко творештво. Преку редовните концерти постојано ја развива и ја промовира класичната музика, приближувајќи ѝ ја

Го сакате ли Јоханес Брамс

Го сакате ли Јоханес Брамс

Меѓу композиторите кои го прифатија застрашувачкиот предизвик на симфониската форма почната со Бетовен како никој меѓу другите беше Јоханес Брамс (1833-1897). Одговорноста му тежеше многу и му требаа многу години за целосно да излезе од сенката на Бетовен. Делата на Брамс ретко се појавуваат меѓу листите на најпознатите класични мелодии. Неговата музика

Роденденски концерт на Македонската филхармонија

Роденденски концерт на Македонската филхармонија

Овој четврток со почеток во 20 часот оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи својот роденденски концерт насловен „Вдахновение“. Филхармонија е единствена институција во земјава која го афирмира и го изведува симфониското музичко творештво. Преку редовните концерти постојано ја развива и ја промовира класичната музика, приближувајќи ѝ ја