притисни ентер »

Електричните тротинети наскоро на улиците во Германија
Електричните тротинети наскоро на улиците во Германија

Електричните тротинети наскоро на улиците во Германија

Овој потег има за цел тротоарите да ги направи посигурни за пешаците, но исто така и да ја популаризира употребата на иновативни возила со мотори. Високиот дом на германскиот Бундестаг ја потврди иницијативата на министерот за сообраќај, Андреас Шеуер, која го регулира сообраќајот на електричните тротинети и ги преместува од тротоарите на улица. Така,

Тротинет револуција во Германија

Тротинет револуција во Германија

Во САД веќе ги возат, во други европски земји исто така, а сега треба да станат составен дел и од градската слика во Германија: електротротинети. Дали е тоа чекор во правец на намалување на автомобилскиот сообраќај? Превозното средство на иднината е зелено, тежи кнап десетина килограми и за само неколку секунди достигнува брзина од 20 километри на

Електричните тротинети наскоро на улиците во Германија

Електричните тротинети наскоро на улиците во Германија

Овој потег има за цел тротоарите да ги направи посигурни за пешаците, но исто така и да ја популаризира употребата на иновативни возила со мотори. Високиот дом на германскиот Бундестаг ја потврди иницијативата на министерот за сообраќај, Андреас Шеуер, која го регулира сообраќајот на електричните тротинети и ги преместува од тротоарите на улица. Така,