притисни ентер »

Рекорд: Според документите, Индиец има 123 години и еден месец
Рекорд: Според документите, Индиец има 123 години и еден месец

Рекорд: Според документите, Индиец има 123 години и еден месец

Индиецот Свами Сивананда неодамна се појави на аеродромот Калкута, и со својот пасош ги изненади вработените таму. Имено, во документите се наведува дека човекот е роден на 8 август 1896 година, односно сега има 123 години, што го прави највозрасниот човек во историјата. Сивананда е израснат во семејство на индиски духовен водач. Тврди дека неговата

Со своите 123 години ги збунил вработените на аеродром

Со своите 123 години ги збунил вработените на аеродром

Свами Сивинанда е роден во Бехали во Индија, на 8-ми август 1896-та година а го одгледал индиски духовен лидер. Тој ги шокирал вработените на аеродромот во Калкута во Индија кога им го покажал пасошот во кој се наведува дека овој Индиец е роден во1896-та година  и дека сега има 123 години. Сивинанда тврди дека тајната на неговата длабока старост е

Тврди дека има 123 години: Се појавил на аеродром, го покажал пасошот и ги изненадил вработените

Тврди дека има 123 години: Се појавил на аеродром, го покажал пасошот и ги изненадил вработените

ИЗВОР Скопје24 | октомври 9, 2019 Свами Сивинанда се појавил на аеродромот во Калкута во Индија и таму покажал пасош кој ја шокирал управата на аеродромот бидејќи во него се наведува дека овој Индиец е роден на 8-ми август 1896-та година и дека сега има 123 години. Сивинанда е роден во Бехали во Индија, а го одгледал индиски духовен лидер. Тврди дека

Индиец има 123 години, така покажуваат неговите лични документи

Индиец има 123 години, така покажуваат неговите лични документи

Индиецот Свами Сивананда неодамна се појави на аеродромот Калкута, и со својот пасош ги изненади вработените таму. Имено, во документите се наведува дека човекот е роден на 8 август 1896 година, односно сега има 123 години, што го прави највозрасниот човек во историјата. Сивананда е израснат во семејство на индиски духовен водач. Тврди дека неговата

Тврди дека има 123 години: Се појавил на аеродром, го покажал пасошот и ги шокирал вработените

Тврди дека има 123 години: Се појавил на аеродром, го покажал пасошот и ги шокирал вработените

Свами Сивинанда се појавил на аеродромот во Калкута во Индија и таму покажал пасош кој ја шокирал управата на аеродромот бидејќи во него се наведува дека овој Индиец е роден на 8-ми август 1896-та година и дека сега има 123 години. Сивинанда е роден во Бехали во Индија, а го одгледал индиски духовен лидер. Тврди дека тајната на неговата длабока старост

Индискиот кандидат за Гинис тврди дека има 123 години

Индискиот кандидат за Гинис тврди дека има 123 години

Свами Сивананда се појавил на аеродромот во Калкута, Индија и ја изненадил управата на аеродромот кога го покажал пасошот во кој било наведено дека е роден на 8 август 1896 година и сега има 123 години. Сивананда е роден во Бехали, Индија, а бил одгледан од индиски духовен водач. Тој тврди дека тајната на неговата длабока старост е во долгогодишното

Индискиот кандидат за Гинис тврди дека има 123 години

Индискиот кандидат за Гинис тврди дека има 123 години

Свами Сивананда се појавил на аеродромот во Калкута, Индија и ја изненадил управата на аеродромот кога го покажал пасошот во кој било наведено дека е роден на 8 август 1896 година и сега има 123 години. Сивананда е роден во Бехали, Индија, а бил одгледан од индиски духовен водач. Тој тврди дека тајната на неговата длабока старост е во долгогодишното

На аеродром откриле дека има 123 години и дека е најстар човек на светот

На аеродром откриле дека има 123 години и дека е најстар човек на светот

Индиецот Свами Сивананда е најстариот човек во светот. Тој е роден на 8 август 1896 година и има 123 години. Неговите години ги откриле вработените на аеродромот Калкута во Индија, кога му го прегледале пасошот. Свами сакал  да замине за Велика Британија, но за време на проверката на неговиот пасош кај вработените во пасошката контрола се појавил сомнеж

На аеродром откриле дека има 123 години и дека е најстар човек на светот

На аеродром откриле дека има 123 години и дека е најстар човек на светот

Индиецот Свами Сивананда е најстариот човек во светот. Тој е роден на 8 август 1896 година и има 123 години. Неговите години ги откриле вработените на аеродромот Калкута во Индија, кога му го прегледале пасошот. Свами сакал  да замине за Велика Британија, но за време на проверката на неговиот пасош кај вработените во пасошката контрола се појавил сомнеж

На аеродромот го покажал пасошот, па сите останале зачудени: Индиец има 123 години и има три совети за долговечност

На аеродромот го покажал пасошот, па сите останале зачудени: Индиец има 123 години и има три совети за долговечност

Персоналот на аеродромот во Абу Даби бил шокиран кога го видел пасошот на мажот кој пристигнал на терминалот, а во кој пишува дека тој има дури 123 години. Свами Сивананда е роден на 8 август 1896 година во Бехали, Индија, a патувал од Колката кон Лондон кога застанал во Абу Даби. Ако датумот на неговиот пасош е точен, Сивананда е најстариот човек