притисни ентер »

НАСА бара волонтери што ќе го фотографираат целосното затемнување на Сонцето во април 2024 година
НАСА бара волонтери што ќе го фотографираат целосното затемнување на Сонцето во април 2024 година

НАСА бара волонтери што ќе го фотографираат целосното затемнување на Сонцето во април 2024 година

Набљудувачите што планираат да го гледаат целосното затемнување на Сонцето во април следната година можат да користат нова апликација финансирана од НАСА за да снимаат вредни податоци за Сонцето, објави вселенската агенција. Користејќи ја бесплатната апликација „Санскечер 2024“, волонтерите можат да помогнат во унапредувањето на хелиофизичкото истражување