притисни ентер »

Обојувањето на покривите во бела боја помага во борбата со горештината во градовите
Обојувањето на покривите во бела боја помага во борбата со горештината во градовите

Обојувањето на покривите во бела боја помага во борбата со горештината во градовите

Обојувањето на покривите во бело или нивното покривање со рефлектирачка обвивка би било поефикасно за ладење на градовите како Лондон отколку „зелените покриви“ покриени со вегетација или соларни панели, открива ново истражување предводено од истражувачи од Универзитетскиот колеџ во Лондон. Спротивно на тоа, употребата на клима-уредите би ја загреала