притисни ентер »

Србија прогласи хрватски дипломат за персона нон грата

Србија прогласи хрватски дипломат за персона нон грата

Министерството за надворешни работи на Србија на 20 ноември донесе одлука да го прогласи за персона нон грата првиот секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, Хрвоје Шнајдер, соопштија од српското МНР. Одлуката, како што се наведува, е донесена во согласност со членот 9 од Виенската конвенција која ги регулира дипломатските односи. „За

Србија прогласи хрватски дипломат за персона нон грата

Србија прогласи хрватски дипломат за персона нон грата

На 20 ноември 2023 година, Министерството за надворешни работи на Република Србија донесе одлука да го прогласи Хрвоје Шнајдер, прв секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, за персона нон грата! -За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо излезе од опсегот на дипломатските норми и ја прекрши гореспоменатата

Србија прогласи хрватски дипломат за персона нон грата

Србија прогласи хрватски дипломат за персона нон грата

Србија прогласи хрватски дипломат за персона нон грата М.Р.П. Пред 1 минута Архива на СП Министерството за надворешни работи на Србија донесе одлука Хрвој Шнајдер, првиот секретар во Хрватската амбасада во Белград да го прогласи за персона нон грата. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Одлуката за прогласување на Шнајдер за персона нон грата

Министерството за надворешни работи на Србија прогласи хрватски дипломат за персона нон грата

Министерството за надворешни работи на Србија прогласи хрватски дипломат за персона нон грата

Министерството за надворешни работи на Србија донесе одлука да го прогласи Хрвоја Шнајдер, првиот секреатар во Амбасадата на Хрватска во Белград, за персона нон грата. Одлуката за прогласувањето на Шнајдер за персона нон грата е донесена во солгасност со членот 9. на Австриската конвенција, која ги регулира дипломатско-конзуларните односи, е соопштено