притисни ентер »

Германија ќе биде домаќин на конференција за обнова на Украина
Германија ќе биде домаќин на конференција за обнова на Украина

Германија ќе биде домаќин на конференција за обнова на Украина

Дводневната конференција во Берлин се одржува пред самитот на најголемите украински сојузници Г7 во Италија и глобалниот мировен самит во Швајцарија во текот на викендот. Украинскиот претседател Володимир Зеленски се очекува да присуствува на собирот, на кој германските домаќини велат дека ќе има околу 2.000 претставници од политиката, бизнисот и другите

Германија ќе биде домаќин на конференција за обнова на Украина

Германија ќе биде домаќин на конференција за обнова на Украина

Дводневната конференција во Берлин се одржува пред самитот на најголемите украински сојузници Г7 во Италија и глобалниот мировен самит во Швајцарија во текот на викендот. Украинскиот претседател Володимир Зеленски се очекува да присуствува на собирот, на кој германските домаќини велат дека ќе има околу 2.000 претставници од политиката, бизнисот и другите

Германија ќе биде домаќин на конференција за обнова на Украина

Германија ќе биде домаќин на конференција за обнова на Украина

Дводневната конференција во Берлин се одржува пред самитот на најголемите украински сојузници Г7 во Италија и глобалниот мировен самит во Швајцарија во текот на викендот. Украинскиот претседател Володимир Зеленски се очекува да присуствува на собирот, на кој германските домаќини велат дека ќе има околу 2.000 претставници од политиката, бизнисот и другите

Шолц на конференцијата за обнова на Украина: Потребни се повеќе системи за противвоздушна одбрана

Шолц на конференцијата за обнова на Украина: Потребни се повеќе системи за противвоздушна одбрана

Германскиот канцелар Олаф Шолц денеска на отворањето на конференцијата за обнова на Украина во Берлин изјави дека на Киев му требаат повеќе системи за противвоздушна одбрана. „Би сакал да упатам искрено барање до сите овде: ве молиме поддржете ја нашата иницијатива за зајакнување на воздушната одбрана на Украина што е можно повеќе“, рече Шолц на отворањето

Шолц на конференцијата за обнова на Украина: Потребни се повеќе системи за противвоздушна одбрана

Шолц на конференцијата за обнова на Украина: Потребни се повеќе системи за противвоздушна одбрана

Германскиот канцелар Олаф Шолц, денеска, на отворањето на конференцијата за обнова на Украина во Берлин, изјави дека на Киев му требаат повеќе системи за противвоздушна одбрана. „Би сакал да упатам искрено барање до сите овде: ве молиме, поддржете ја нашата иницијатива за зајакнување на воздушната одбрана на Украина што е можно повеќе“, рече Шолц на

Шолц на конференцијата за обнова на Украина: Потребни се повеќе системи за противвоздушна одбрана

Шолц на конференцијата за обнова на Украина: Потребни се повеќе системи за противвоздушна одбрана

Германскиот канцелар Олаф Шолц денеска на отворањето на конференцијата за обнова на Украина во Берлин изјави дека на Киев му требаат повеќе системи за противвоздушна одбрана. „Би сакал да упатам искрено барање до сите овде: ве молиме поддржете ја нашата иницијатива за зајакнување на воздушната одбрана на Украина што е можно повеќе“, рече Шолц на отворањето

Германија ќе биде домаќин на конференција за обнова на Украина

Германија ќе биде домаќин на конференција за обнова на Украина

Германија денеска ќе биде домаќин на конференција за поддршка на закрепнувањето на Украина од уништувањето на војната, испраќајќи сигнал за солидарност до Киев. Дводневната конференција во Берлин се одржува пред самитот на најголемите украински сојузници Г7 во Италија и глобалниот мировен самит во Швајцарија во текот на викендот. Украинскиот претседател

Зеленски пристигна во Германија на конференција за повоена обнова на Украина

Зеленски пристигна во Германија на конференција за повоена обнова на Украина

Украинскиот претседател Володимир Зеленски пристигна во Германија на конференција посветена на повоената обнова на Украина и на разговори со канцеларот Олаф Шолц. На Телеграм, Зеленски објави дека мерките поврзани со енергетскиот сектор на Украина, уништен од руските воздушни напади, ќе бидат приоритет на конференцијата, што се свикува секоја година

Шолц на конференцијата за обнова на Украина: Потребни се повеќе системи за противвоздушна одбрана

Шолц на конференцијата за обнова на Украина: Потребни се повеќе системи за противвоздушна одбрана

Германскиот канцелар Олаф Шолц денеска на отворањето на конференцијата за обнова на Украина во Берлин изјави дека на Киев му требаат повеќе системи за противвоздушна одбрана. „Би сакал да упатам искрено барање до сите овде: ве молиме поддржете ја нашата иницијатива за зајакнување на воздушната одбрана на Украина што е можно повеќе“, рече Шолц на отворањето