притисни ентер »

Со најголема донација досега за ЈЗУ Општа Болница Охрид, д-р. Асен Шајн го заокружи директорскиот мандат во установата
Со најголема донација досега за ЈЗУ Општа Болница Охрид, д-р. Асен Шајн го заокружи директорскиот мандат во установата

Со најголема донација досега за ЈЗУ Општа Болница Охрид, д-р. Асен Шајн го заокружи директорскиот мандат во установата

Охрид, 10. јули 2024 (ОХРИДПРЕС) – Најголема донација во вредност од 6.000.000 денари за ЈЗУ Општа болница – Охрид, последна во директорскиот мандат на д-р. Асен Шајн. Донацијата е на Агенцијата за катастар на недвижности Скопје, а ќе биде искористена за купување на современа медицинска опрема, што значително ќе го подобри квалитетот на здравствените

Д-р. Асен Шајн поднедсе неотповиклива оставка од функцијата директор на охридската Општа болница

Д-р. Асен Шајн поднедсе неотповиклива оставка од функцијата директор на охридската Општа болница

Охрид, 10. јули 2024 (ОХРИДПРЕС) – Д-р. Асен Шајн поднедсе неотповиклива оставка од функцијата директор на охридската Општа болница. Во дописот до министерот за здравство д-р. Арбен Таравари е наведено дека оставката ја поднесува од лични причини. Д-р. Асен Шајн е специјалист по оториноларингологија, а со болницата раководеше од април 2022 година.