притисни ентер »

Амалфи годишно го посетуваат пет милиони туристи, но сега првпат ќе добие меѓународен аеродром
Амалфи годишно го посетуваат пет милиони туристи, но сега првпат ќе добие меѓународен аеродром

Амалфи годишно го посетуваат пет милиони туристи, но сега првпат ќе добие меѓународен аеродром

Шарените гратчиња и карпите со лимонови дрвја на крајбрежјето на Амалфи во Италија привлекуваат пет милиони туристи годишно. Сепак, патувањето дотаму не е лесно. Главниот начин да се стигне до гратчињата како Амалфи и Позитано е да се лета до Неапол, а потоа да се патува со воз и автобус, што одзема доста време. Ова наскоро ќе се промени бидејќи најблискиот