притисни ентер »

Меѓународна порака од Карлос Селдран за Светскиот ден на театарот
Меѓународна порака од Карлос Селдран за Светскиот ден на театарот

Меѓународна порака од Карлос Селдран за Светскиот ден на театарот

На 27 – ми март ќе се одбележи Светскиот ден на театарот, а како и секоја година познати писатели, режисери, актери ги пренесоа своите прекрасни пораки. Оваа година, меѓународната порака ја напиша режисерот и драмски писател Карлос Селдран од Куба, а истата во целост, преведена од Сашо Огненовски ја читате во продолжение. -Пред да станам свесен за

Испратена планетарната порака по повод Светскиот ден на театарот

Испратена планетарната порака по повод Светскиот ден на театарот

Share Tweet Share Share Email Comments Овогодинешната светска порака по повод Светскиот ден на театарот кој се одбележува на 27 март, ја испрати светскиот театарски режисер и драмски автор Карлос Селдран. Селдран, кој е автор на светската порака, вели дека театарската традиција е хоризонтална и никој не може да потврди дека театарот живее во било кој

Југослав Петровски: Театарот сè уште не е мртов

Југослав Петровски: Театарот сè уште не е мртов

По повод Светскиот ден на театарот, кој секога година се одбележува на 27 март, пораки испратија светскиот театарски режисер и драмски автор Карлос Селдран и македонскиот драмски автор Југослав Петровски. Селдран, кој е автор на светската порака, вели дека театарската традиција е хоризонтална и никој не може да потврди дека театарот живее во кој било

Испратени светската и националната порака по повод Светскиот ден на театарот

Испратени светската и националната порака по повод Светскиот ден на театарот

Селдран, кој е автор на светската порака, вели дека театарската традиција е хоризонтална и никој не може да потврди дека театарот живее во било кој центар од светот, во било кој град или привилегирана зграда. Театарот, додава Селдран, се шири низ една невидлива географија. – Кога сфатив дека театарот е држава сама за себе, голема територија која го

Испратени светската и националната порака по повод Светскиот ден на театарот

Испратени светската и националната порака по повод Светскиот ден на театарот

По повод Светскиот ден на театарот кој секога година се одбележува на 27 март пораки испратија светскиот театарски режисер и драмски автор Карлос Селдран и македонскиот драмски автор Југослав Петровски. Селдран, кој е автор на светската порака, вели дека театарската традиција е хоризонтална и никој не може да потврди дека театарот живее во било кој

Испратени светската и националната порака по повод Светскиот ден на театарот

Испратени светската и националната порака по повод Светскиот ден на театарот

По повод Светскиот ден на театарот кој секога година се одбележува на 27 март пораки испратија светскиот театарски режисер и драмски автор Карлос Селдран и македонскиот драмски автор Југослав Петровски. Селдран, кој е автор на светската порака, вели дека театарската традиција е хоризонтална и никој не може да потврди дека театарот живее во било кој

„Театарот е држава сама за себе, голема територија која го покрива целиот свет“

„Театарот е држава сама за себе, голема територија која го покрива целиот свет“

По повод Светскиот ден на театарот кој секога година се одбележува на 27 март пораки испратија светскиот театарски режисер и драмски автор Карлос Селдран и македонскиот драмски автор Југослав Петровски. Селдран, кој е автор на светската порака, вели дека театарската традиција е хоризонтална и никој не може да потврди дека театарот живее во било кој

Порака за Светскиот ден на театарот

Порака за Светскиот ден на театарот

Оваа година по повод 27-ми март, Светсскиот ден на тетатарот, светската порака ја упатува Карлос Селдран, театарски режисер од Куба. Македонската порака ја упатува Југослав Петровски, драмски писател, режисер, театролог , колумнист. Петровски во својата порака вели: К   А   Т   А   Р    З   А (УМИРАЊЕ НА ТЕАТАРОТ  или РЕИНКАРНАЦИЈА.) Вчерва бев во

Испратени светската и националната порака по повод Светскиот ден на театарот

Испратени светската и националната порака по повод Светскиот ден на театарот

По повод Светскиот ден на театарот кој секога година се одбележува на 27 март пораки испратија светскиот театарски режисер и драмски автор Карлос Селдран и македонскиот драмски автор Југослав Петровски. Селдран, кој е автор на светската порака, вели дека театарската традиција е хоризонтална и никој не може да потврди дека театарот живее во било кој

Испратени светската и националната порака по повод Светскиот ден на театарот

Испратени светската и националната порака по повод Светскиот ден на театарот

По повод Светскиот ден на театарот кој секога година се одбележува на 27 март пораки испратија светскиот театарски режисер и драмски автор Карлос Селдран и македонскиот драмски автор Југослав Петровски. Селдран, кој е автор на светската порака, вели дека театарската традиција е хоризонтална и никој не може да потврди дека театарот живее во било кој