притисни ентер »

Една компанија ја повлече својата вакцина против коронавирусот | Воедно, ги објасниле причините за нивната одлука
Една компанија ја повлече својата вакцина против коронавирусот | Воедно, ги објасниле причините за нивната одлука

Една компанија ја повлече својата вакцина против коронавирусот | Воедно, ги објасниле причините за нивната одлука

ЕМА доби податоци од не-клинички (лабораториски) испитувања, податоци од тековни клинички испитувања, податоци за квалитетот и постапката на производство на вакцини и План за управување со ризици. Европската агенција за лекови (ЕМА) ја суспендира постепената оценка за вакцината CVnCoV против коронавирусот откако CureVac ја повлече вакцината. Во моментот