притисни ентер »

Во недела покрај ЗЕМЈАТА ЌЕ ПРЕЛЕТА ОГРОМЕН АСТЕРОИД со својата месечина
Во недела покрај ЗЕМЈАТА ЌЕ ПРЕЛЕТА ОГРОМЕН АСТЕРОИД со својата месечина

Во недела покрај ЗЕМЈАТА ЌЕ ПРЕЛЕТА ОГРОМЕН АСТЕРОИД со својата месечина

Научниците на НАСА објавија дека во недела блиску до Земјата ќе прелета голем двоен астероид. Астероидот е наречен 1999 KW4 и е составен од едно тело со дијаметар од 1,5 километри и има своја сопствена месечина , односно помал астероид со дијаметар од 500 метри. Станува збор за бинарен астероид , кој орбитира еден околу другиот. 1999 KW4 ќе прелета

Во недела покрај ЗЕМЈАТА ЌЕ ПРЕЛЕТА ОГРОМЕН АСТЕРОИД со својата месечина

Во недела покрај ЗЕМЈАТА ЌЕ ПРЕЛЕТА ОГРОМЕН АСТЕРОИД со својата месечина

Научниците на НАСА објавија дека во недела блиску до Земјата ќе прелета голем двоен астероид. Астероидот е наречен 1999 KW4 и е составен од едно тело со дијаметар од 1,5 километри и има своја сопствена месечина , односно помал астероид со дијаметар од 500 метри. Станува збор за бинарен астероид , кој орбитира еден околу другиот. 1999 KW4 ќе прелета

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина

Научниците на НАСА објавија дека во недела блиску до Земјата ќе прелета голем двоен астероид. Астероидот е наречен 1999 KW4 и е составен од едно тело со дијаметар од 1,5 километри и има своја сопствена месечина , односно помал астероид со дијаметар од 500 метри. Станува збор за бинарен астероид , кој орбитира еден околу другиот. 1999 KW4 ќе прелета

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина

Научниците на НАСА објавија дека во недела блиску до Земјата ќе прелета голем двоен астероид. Астероидот е наречен 1999 KW4 и е составен од едно тело со дијаметар од 1,5 километри и има своја сопствена месечина , односно помал астероид со дијаметар од 500 метри. Станува збор за бинарен астероид , кој орбитира еден околу другиот. 1999 KW4 ќе прелета

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина

Научниците на NASA објавија дека во недела блиску до Земјата ќе прелета голем двоен астероид. Астероидот е наречен 1999 KW4 и е составен од едно тело со дијаметар од 1,5 километри и има своја сопствена месечина , односно помал астероид со дијаметар од 500 метри. Станува збор за бинарен астероид , кој орбитира еден околу другиот. 1999 KW4 ќе прелета

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина

Научниците на NASA објавија дека во недела блиску до Земјата ќе прелета голем двоен астероид. Астероидот е наречен 1999 KW4 и е составен од едно тело со дијаметар од 1,5 километри и има своја сопствена месечина , односно помал астероид со дијаметар од 500 метри. Станува збор за бинарен астероид , кој орбитира еден околу другиот. 1999 KW4 ќе прелета

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина

Научниците на НАСА објавија дека во недела блиску до Земјата ќе прелета голем двоен астероид. Астероидот е наречен 1999 KW4 и е составен од едно тело со дијаметар од 1,5 километри и има своја сопствена месечина , односно помал астероид со дијаметар од 500 метри.  Станува збор за бинарен астероид , кој орбитира еден околу другиот. 1999 KW4 ќе прелета

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина

Научниците на НАСА објавија дека во недела блиску до Земјата ќе прелета голем двоен астероид. Астероидот е наречен 1999 KW4 и е составен од едно тело со дијаметар од 1,5 километри и има своја сопствена месечина , односно помал астероид со дијаметар од 500 метри.  Станува збор за бинарен астероид , кој орбитира еден околу другиот. 1999 KW4 ќе прелета

Огромен астероид денеска ќе пролета близу Земјата

Огромен астероид денеска ќе пролета близу Земјата

Поголемиот дел од вселенските камења кои пролетуваат близу Земјата се осамени патници на својата рута околу Сонцето, меѓутоа астероидот, кој ќе пролета покрај нашата планета денеска е сосема поинаков. Имено, астероидот наречен „1999 KW4“ е „двоен“. Научниците сметаат дека примарното тело на објектот е широко околу километар и пол и доволно голем да

Огромен астероид денеска ќе помине покрај Земјата – научниците информираат дали тоа ќе влијае врз планетата

Огромен астероид денеска ќе помине покрај Земјата – научниците информираат дали тоа ќе влијае врз планетата

Повеќето камења од универзумот кои прелетуваа во близина на Земјата се осамени патници на својата рута околу сонцето, меѓутоа астероидот кој ќе помине покрај нашата планета денеска е сосема поинаков. Имено, астероидот наречен 1999 KW4 е двојно поголем/ Научниците сметаат дека примарно, телото е широко околу километар и половина и доволно е голем да