притисни ентер »

Искршена плочата-сведок за геноцидот во Егејска Македонија
Искршена плочата-сведок за геноцидот во Егејска Македонија

Искршена плочата-сведок за геноцидот во Егејска Македонија

СРАМ СРЕДЕ СКОПЈЕ: Искршена плочата-сведок за геноцидот во Егејска Македонија Сојузот на здруженијата на Македонците и децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија – МАКЕДОН најостро го осудува вандализмот од засега непознат сторител или сторители поради бруталното кршење на мермерната спомен-плоча на Споменикот на децата бегалци во Паркот “Жена Борец“

Срамота: Искршен споменикот на децата бегалци во паркот „Жена борец“

Срамота: Искршен споменикот на децата бегалци во паркот „Жена борец“

Споменикот на децата бегалци во Жена Борец осамна искршен и паднат во фонтаната. Изминатово утро за сега непознати вандали комплетно ја оштетиле плочата која означуваше спомен за децата бегалци – жртви од Граѓанската војна во Грција 1946-1949 година. Споменикот на децата бегалци е откриен на 30 јуни 1988 година, кога во Скопје е одржана Првата светска

CPAМОТА: Иckpшен Споменикот на децата бeгaлци во паркот Жена Бopeц

CPAМОТА: Иckpшен Споменикот на децата бeгaлци во паркот Жена Бopeц

Споменикот на дeцата бeгaлци во Жена Борец осамна иckpшен и пaднат во фонтаната. Изминaтово утро за сега нeпознати вaндaли комплетно ја оштeтиле плочата која означуваше спомен за децата бeгaлци – жpтви од Граѓанската вojна во Грција 1946-1949 година. Споменикот на децата бeгsлци е откриен на 30 јуни 1988 година, кога во Скопје е одржана Првата светска

Демолиран Споменикот на Децата бегалци во „Жена парк“

Демолиран Споменикот на Децата бегалци во „Жена парк“

Непознати вандали комплетно ја оштетиле плочата на соменикот на Децата бегалци во паркот „Жена Борец“ посветен на егзодусот на над 20.000 деца – жртви од Граѓанската војна во Грција 1946-1949 година. Споменикот на децата бегалци беше откриен на 30 јуни 1988 година, кога во Скопје е одржана Првата светска средба на децата бегалци. Извор: СкопјеИнфо

СРАМ СРЕДЕ СКОПЈЕ: Искршена плочата-сведок за геноцидот во Егејска Македонија

СРАМ СРЕДЕ СКОПЈЕ: Искршена плочата-сведок за геноцидот во Егејска Македонија

Сојузот на здруженијата на Македонците и децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија - МАКЕДОН најостро го осудува вандализмот од засега непознат сторител или сторители поради бруталното кршење на мермерната спомен-плоча на Споменикот на децата бегалци во Паркот “Жена Борец“ спроти Собранието на Македонија во централното градско подрачје на Скопје

Искршен Споменикот на децата бегалци во паркот Жена Борец

Искршен Споменикот на децата бегалци во паркот Жена Борец

Споменикот на децата бегалци во Жена Борец осамна искршен и паднат во фонтаната. Изминатово утро за сега непознати вандали комплетно ја оштетиле плочата која означуваше спомен за децата бегалци – жртви од Граѓанската војна во Грција 1946-1949 година. Споменикот на децата бегалци е откриен на 30 јуни 1988 година, кога во Скопје е одржана Првата светска

Искршен Споменикот на децата бегалци во паркот Жена Борец

Искршен Споменикот на децата бегалци во паркот Жена Борец

Споменикот на децата бегалци во Жена Борец осамна искршен и паднат во фонтаната. Изминатово утро за сега непознати вандали комплетно ја оштетиле плочата која означуваше спомен за децата бегалци – жртви од Граѓанската војна во Грција 1946-1949 година. Споменикот на децата бегалци е откриен на 30 јуни 1988 година, кога во Скопје е одржана Првата светска