притисни ентер »

Регензбург е дом на најстариот ресторан за германски колбаси на светот
Регензбург е дом на најстариот ресторан за германски колбаси на светот

Регензбург е дом на најстариот ресторан за германски колбаси на светот

Средновековниот центар на јужниот германски град Регензбург изгледа како музеј на отворено, а првата станица за многумина е најстариот ресторан на светот посветен на традиционалниот германски колбас, братвурст. И додека историските центри на голем број германски градови биле уништени во бомбардирањата за време на Втората светска војна, Регензбург го