притисни ентер »

Најголемиот скандал на Федералните резерви
Најголемиот скандал на Федералните резерви

Најголемиот скандал на Федералните резерви

По откривањето дека функционерите на Федералните резерви тргувале со финансиски средства додека ФЕД правеше извонредни напори да ја „стимулира“ економијата, претседателот на Федералните резерви Џером Пауел нареди ревизија на етичките правила на ФЕД. Иако овие активности изгледаат проблематично, тие се бледи во споредба со најголемиот скандал на ФЕД