притисни ентер »

Мутаки: Турција може да има активна улога во обновата на Авганистан
Мутаки: Турција може да има активна улога во обновата на Авганистан

Мутаки: Турција може да има активна улога во обновата на Авганистан

Турција со ресурсите што ги има може да има активна улога во инвестирањето, реализација на дел од проектите и во обновата на Авганистан, изјави вршителот на должност министер за надворешни работи Амир Хан Мутаки во интервју за турската новинска агенција Анадолија. Тој додаде дека официјалното признание на неговата влада и меѓународната помош имаат

Мутаки: Турција може да има активна улога во обновата на Авганистан

Мутаки: Турција може да има активна улога во обновата на Авганистан

Турција со ресурсите што ги има може да има активна улога во инвестирањето, реализација на дел од проектите и во обновата на Авганистан, изјави вршителот на должност министер за надворешни работи Амир Хан Мутаки во интервју за турската новинска агенција Анадолија. Тој додаде дека официјалното признание на неговата влада и меѓународната помош имаат

Талибанците сакаат Турција да има активна улога во обновата на Авганистан

Талибанците сакаат Турција да има активна улога во обновата на Авганистан

Вршителот на должност министер за надворешни работи на Авганистан, Амир Хан Мутаки, порача дека Турција со ресурсите што ги има може да има активна улога во инвестирањето и реализацијата на дел од проектите во обновата на Авганистан. Во интервју за турската новинска агенција „Анадолија“, Мутаки изјави дека официјалното признавање на неговата влада

Турција ќе има активна улога во обновата на Авганистан

Турција ќе има активна улога во обновата на Авганистан

Турција ќе има активна улога во обновата на Авганистан А.Р. Пред 3 минути Излог во Авганистан / Фото: ЕПА Турција со ресурсите што ги има може да има активна улога во инвестирањето, реализација на дел од проектите и во обновата на Авганистан, изјави вршителот на должност министер за надворешни работи Амир Хан Мутаки во интервју за турската новинска

Мутаки: Турција може да има активна улога во обновата на Авганистан

Мутаки: Турција може да има активна улога во обновата на Авганистан

Турција со ресурсите што ги има може да има активна улога во инвестирањето, реализација на дел од проектите и во обновата на Авганистан, изјави вршителот на должност министер за надворешни работи Амир Хан Мутаки во интервју за турската новинска агенција Анадолија. Тој додаде дека официјалното признание на неговата влада и меѓународната помош имаат

Мутаки: Турција може да има активна улога во обновата на Авганистан

Мутаки: Турција може да има активна улога во обновата на Авганистан

Турција со ресурсите што ги има може да има активна улога во инвестирањето, реализација на дел од проектите и во обновата на Авганистан, изјави вршителот на должност министер за надворешни работи Амир Хан Мутаки во интервју за турската новинска агенција Анадолија

Мутаки: Турција може да има активна улога во обновата на Авганистан

Мутаки: Турција може да има активна улога во обновата на Авганистан

Турција со ресурсите што ги има може да има активна улога во инвестирањето, реализација на дел од проектите и во обновата на Авганистан, изјави вршителот на должност министер за надворешни работи Амир Хан Мутаки во интервју за турската новинска агенција Анадолија. Тој додаде дека официјалното признание на неговата влада и меѓународната помош имаат

Мутаки: Турција може да има активна улога во обновата на Авганистан

Мутаки: Турција може да има активна улога во обновата на Авганистан

Турција со ресурсите што ги има може да има активна улога во инвестирањето, реализација на дел од проектите и во обновата на Авганистан, изјави вршителот на должност министер за надворешни работи Амир Хан Мутаки во интервју за турската новинска агенција Анадолија. Тој додаде дека официјалното признание на неговата влада и меѓународната помош имаат