притисни ентер »

За еконационализмот во нашето општество
За еконационализмот во нашето општество

За еконационализмот во нашето општество

Зелената политика е во противречност со етнонационалистичката идеологија, бидејќи најголемиот дел зелени партии „туркаат“ универзални и општочовечки вредности. Приврзаниците на зелената политика никогаш не истакнуваат етнички или националистички барања, нивната платформа е надетничка и наднационална, за сите во општеството, бидејќи од загадувањето