притисни ентер »

Есенска криза
Есенска криза

Есенска криза

Сите очекуваат одлуката за почеток на преговорите помеѓу Македонија и ЕУ да биде смирувачка пресвртница во политичкиот дискурс во земјата.  Граѓаните очекуваат инстант гратификација во смисла на подобар општествен амбиент, партиите најверојатно очекуваат некакви помирни политички води, во кои стабилизацијата на курсот по кој се движи државата ќе донесе

Петар Арсовски за Дојче веле: Есенска криза

Петар Арсовски за Дојче веле: Есенска криза

Моите предвидувања се дека ќе имаме фаза на славење која малку ќе ни го покачи националниот адреналин и навидум ќе нѐ сплоти сите во едно, потоа ќе следи фаза на исчекување во која публиката ќе очекува нови престројувања и заземање позиции, за на крајот да дојдеме до фазата нетрпение кога народот ќе сака резултати, а партиите ќе говорат дека ги испорачуваат

Есенска криза

Есенска криза

Колку македонската јавност може да се надева на мирни политички води по од сите очекуваната одлука за почеток на пристапните преговори со Европската Унија? Колумна на Петар Арсовски. Сите очекуваат одлуката за почеток на преговорите помеѓу Македонија и ЕУ да биде смирувачка пресвртница во политичкиот дискурс во земјата.  Граѓаните очекуваат инстант

Датумот за ЕУ ќе донесе предвремени избори?

Датумот за ЕУ ќе донесе предвремени избори?

СДСМ тргна на „Прав пат„, а ВМРО-ДПМНЕ нуди „Обнова на Македонија“- двете најголеми политички партии наликува како да се во предизборна кампања. Според аналитичарите додека партии имаат свои пресметки, предвремените избори не се добри за државата која треба да се посвети на реформите. Слогани, ребрендирање, секојдневни трибини, обраќања за реализираното