притисни ентер »

Постојано земаме погрешна доза на витамин Ц – која е вистинската?
Постојано земаме погрешна доза на витамин Ц – која е вистинската?

Постојано земаме погрешна доза на витамин Ц – која е вистинската?

Научниците кои стојат зад ова тврдење, сметаат дека резултатите од студијата од 1944 година се шокантни. Овие резултати се сметаат за релевантни до денес, како што беше потврдено со фактот дека сегашната препорака на Светската здравствена организација (СЗО) е во согласност со резултатите од таа студија, а тоа е дека оптималниот дневен внес на витамин

Истражување: Досегашната препорака на СЗО за внес на витамин Ц е погрешна

Истражување: Досегашната препорака на СЗО за внес на витамин Ц е погрешна

Научниците кои стојат зад ова тврдење ги сметаат за шокирачки резултатите од студијата од 1944 година. Овие резултати се сметаат за релевантни до денес, како што беше потврдено со фактот дека сегашната препорака на Светската здравствена организација (СЗО) е во согласност со резултатите од таа студија, а тоа е дека оптималниот дневен внес на витамин

Треба да внесуваме двојно повеќе витамин Це од препорачаната доза

Треба да внесуваме двојно повеќе витамин Це од препорачаната доза

Препорачаната доза на витамин Це треба да биде двојно поголема од моменталната, покажува ново истражување. Во моментов Светската здравствена организација препорачува да се внесуваат 45 милиграми витамин Це дневно. Истражувачите чие истражување е објавено во „Американ џурнал оф клиникал нутришн“ велат дека моменталната препорака се заснова на истражување