притисни ентер »

Битолската претстава „И коњите ги убиваат, зар не?“ освои „Гран при“ на фестивал во Крагуевац

Битолската претстава „И коњите ги убиваат, зар не?“ освои „Гран при“ на фестивал во Крагуевац

Претставата годинава победи и на 55. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ во Прилеп,  а режисерот Мартин Кочовски ја доби наградата за најдобра режија Претставата на Народниот театар од Битола, „И коњите ги убиваат, зар не?“, во режија на Мартин Кочовски, освои награда „Гран при“ на фестивалот ,,Јоакимфест” во Крагуевац. Фото: Фејсбук-страница

Битолскиот театар освои Гран при на фестивал во Крагуевац

Битолскиот театар освои Гран при на фестивал во Крагуевац

Ансамблот на НУ Народен театар-Битола освои награда Гран при на фестивалот „Јоакимфест“ што се одржа во Крагуевац, Србија. Највисокото фестивалско признание е за театарската претстава „И коњите ги убиваат, зар не?“ од Хорас Мек Кој во режија на Мартин Кочовски. Во одлуката на меѓународното стручно жири во состав Нада Кокотовиќ, режисер од Хрватска,

Битолскиот театар освои Гран при на фестивал во Крагуевац

Битолскиот театар освои Гран при на фестивал во Крагуевац

Ансамблот на НУ Народен театар-Битола освои награда Гран при на фестивалот „Јоакимфест“ што се одржа во Крагуевац, Србија. Највисокото фестивалско признание е за театарската претстава „И коњите ги убиваат, зар не?“ од Хорас Мек Кој во режија на Мартин Кочовски. Во одлуката на меѓународното стручно жири во состав Нада Кокотовиќ, режисер од Хрватска,

Битолскиот театар освои Гран при на фестивал во Крагуевац

Битолскиот театар освои Гран при на фестивал во Крагуевац

Ансамблот на НУ Народен театар-Битола освои награда Гран при на фестивалот „Јоакимфест“ што се одржа во Крагуевац, Србија. Највисокото фестивалско признание е за театарската претстава „И коњите ги убиваат, зар не?“ од Хорас Мек Кој во режија на Мартин Кочовски. Во одлуката на меѓународното стручно жири во состав Нада Кокотовиќ, режисер од Хрватска,

Битолскиот театар освои Гран при на фестивал во Крагуевац

Битолскиот театар освои Гран при на фестивал во Крагуевац

Ансамблот на НУ Народен театар-Битола освои награда Гран при на фестивалот „Јоакимфест“ што се одржа во Крагуевац, Србија. Највисокото фестивалско признание е за театарската претстава „И коњите ги убиваат, зар не?“ од Хорас Мек Кој во режија на Мартин Кочовски. Во одлуката на меѓународното стручно жири во состав Нада Кокотовиќ, режисер од Хрватска,

Битолскиот театар освои Гран при на фестивал во Крагуевац

Битолскиот театар освои Гран при на фестивал во Крагуевац

Ансамблот на НУ Народен театар-Битола освои награда Гран при на фестивалот „Јоакимфест“ што се одржа во Крагуевац, Србија. Највисокото фестивалско признание е за театарската претстава „И коњите ги убиваат, зар не?“ од Хорас Мек Кој во режија на Мартин Кочовски. Во одлуката на меѓународното стручно жири во состав Нада Кокотовиќ, режисер од Хрватска,

Битолскиот театар освои Гран при на фестивал во Крагуевац

Битолскиот театар освои Гран при на фестивал во Крагуевац

Највисокото фестивалско признание е за театарската претстава „И коњите ги убиваат, зар не?" од Хорас Мек Кој во режија на Мартин Кочовски. Во одлуката на меѓународното стручно жири во состав Нада Кокотовиќ, режисер од Хрватска, Радмила Петковиќ, поетеса од Србија и Јасмина Димитријевиќ, глумица од Србија, се посочува дека наградата Гран при се доделува

Претстава на МНТ со награда на меѓународниот фестивал „Јоакимфест“

Претстава на МНТ со награда на меѓународниот фестивал „Јоакимфест“

Марјан Неќак е добитник на Специјалната награда на градот Крагуевац на 16. меѓународен фестивал „Јоакимфест“ за извонреден музички концепт во претставата „Само глас“ во продукција на МНТ. Она што жирито на овој фестивал го воодушевува е: „музиката која е разиграна, продолжена рака на длабокиот глас на отуѓеноста“. Во коментарот на жири комисијата се

Битолскиот театар освои Гран при на фестивал во Крагуевац

Битолскиот театар освои Гран при на фестивал во Крагуевац

Ансамблот на НУ Народен театар-Битола освои награда Гран при на фестивалот „Јоакимфест“ што се одржа во Крагуевац, Србија. Највисокото фестивалско признание е за театарската претстава „И коњите ги убиваат, зар не?“ од Хорас Мек Кој во режија на Мартин Кочовски. Во одлуката на меѓународното стручно жири во состав Нада Кокотовиќ, режисер од Хрватска,