притисни ентер »

Ајфеловата кула се лизна од тронот: Кој и го зема местото најголема туристичка атракција?
Ајфеловата кула се лизна од тронот: Кој и го зема местото најголема туристичка атракција?

Ајфеловата кула се лизна од тронот: Кој и го зема местото најголема туристичка атракција?

Титаникот во Белфаст е прогласен за најголема туристичка атракција во Европа по втор пат. Овој музеј лесно ги лизна од тронот Ајфеловата кула и Бакингамската палата. Титаник во Белфаст привлече десет милиони посетители од повеќе од 145 земји од отворањето во 2012 година до денес. Сега стана прва локација во Северна Ирска која ја доби оваа награда.