притисни ентер »

Рекорден пад на турската лира по разрешување на шефот на централна банка
Рекорден пад на турската лира по разрешување на шефот на централна банка

Рекорден пад на турската лира по разрешување на шефот на централна банка

Турската лира достигна рекордно ниско ниво откако претседателот Реџеп Таип Ердоган нареди ново разрешување на службениците во Централната банка на земјата. Ердоган отпушти двајца заменици гувернери, еден од нив, Угур Намик Ќучук, кој беше единствениот член на седумчлениот одбор на банката за монетарна политика што се спротивстави на намалувањето на

Рекорден пад на турската лира по разрешувањето на шефот на централната банка

Рекорден пад на турската лира по разрешувањето на шефот на централната банка

Турската лира достигна рекордно ниско ниво во текот на ноќта откако претседателот Реџеп Таип Ердоган нареди ново разрешување на службениците во Централната банка на земјата. Во доцниот ноќен декрет издаден неколку часа по состанокот со Сахап Кавчиоглу, гувернер на турската централна банка, Ердоган отпушти двајца заменици гувернери. Еден од нив, Угур

Рекорден пад на турската лира: Ердоган ги смени вицегувернерите

Рекорден пад на турската лира: Ердоган ги смени вицегувернерите

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган денеска смени тројца членови на Одборот за монетарна политика на Централната банка и на нивно место назначи двајца нови членови, по што националната валута – лирата достигна рекордно најниско ниво. Како што пренесуваат турските медиуми, сменети се замениците гувернери Семих Туменанд и Угур Намик Кучук, заедно

РЕКОРДЕН ПАД НА ТУРСКАТА ЛИРА: Ердоган ги смени вицегувернерите на Централна банка

РЕКОРДЕН ПАД НА ТУРСКАТА ЛИРА: Ердоган ги смени вицегувернерите на Централна банка

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган денеска смени тројца членови на Одборот за монетарна политика на Централната банка и на нивно место назначи двајца нови членови, по што националната валута – лирата достигна рекордно најниско ниво. Како што пренесуваат турските медиуми, сменети се замениците гувернери Семих Туменанд и Угур Намик Кучук, заедно