притисни ентер »

„Виолин Фест“ во Македонската филхармонија
„Виолин Фест“ во Македонската филхармонија

„Виолин Фест“ во Македонската филхармонија

Звуци на виолините на млади исклучителни таленти од светот ќе го исполнат воздухот на 10-тото издание на престижниот „Виолин Фест“, кој на 12 јуни ќе одржи во Камерната сала на Македонската филхармонија. Позади овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов – концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина

„Виолин Фест“ во Македонската филхармонија

„Виолин Фест“ во Македонската филхармонија

Звуци на виолините на млади исклучителни таленти од светот ќе го исполнат воздухот на 10-тото издание на престижниот „Виолин Фест“, кој на 12 јуни ќе одржи во Камерната сала на Македонската филхармонија. Позади овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов - концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина

„Виолин Фест“ во Македонската филхармонија

„Виолин Фест“ во Македонската филхармонија

Звуци на виолините на млади исклучителни таленти од светот ќе го исполнат воздухот на 10-тото издание на престижниот „Виолин Фест“, кој на 12 јуни ќе одржи во Камерната сала на Македонската филхармонија. Позади овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов - концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина

Деценија на музичка извонредност со „Виолин Фест“

Деценија на музичка извонредност со „Виолин Фест“

Звуци на виолините на млади исклучителни таленти од светот ќе го исполнат воздухот на 10-тото издание на престижниот Виолин Фест, кој на 12 јуни ќе се случи во Камерната сала на Македонската филхармонија. Зад овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов – концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина

На концертот „Звукот на идната генерација“ студентите ќе настапат заедно со Македонската филхармонија

На концертот „Звукот на идната генерација“ студентите ќе настапат заедно со Македонската филхармонија

Македонската филхармонија на 13 јуни ќе го реализира традиционалниот концерт под наслов „Звукот на идната генерација“, на кој настапуваат студентите од државните факултети за музика. Под диригентската палка на маестро Сашо Татарчевски, заедно со оркестарот ќе настапат младите таленти: Емилија Богоевска – виола, Јана Каевска – флејта, Дарко Кулевски

Деценија на музичка извонредност со „Виолин Фест“

Деценија на музичка извонредност со „Виолин Фест“

Звуци на виолините на млади исклучителни таленти од светот ќе го исполнат воздухот на 10-тото издание на престижниот Виолин Фест, кој на 12 јуни ќе се случи во Камерната сала на Македонската филхармонија. Позади овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов – концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по

„Звукот на идната генерација“ во Македонската филхармонија

„Звукот на идната генерација“ во Македонската филхармонија

Овој четврток (13.06.), Македонската филхармонија ќе го реализира традиционалниот концерт под наслов „Звукот на идната генерација“, на кој настапуваат студентите од државните факултети за музика. Под диригентската палка на маестро Сашо Татарчевски, заедно со оркестарот ќе настапат младите таленти: Емилија Богоевска – виола, Јана Каевска – флејта, Дарко

Јубилејно 10. издание на „Виолин фест“ – симфонија на младоста

Јубилејно 10. издание на „Виолин фест“ – симфонија на младоста

Во Камерната сала на Македонската филхaрмонија ,на 12 јуни, во 20 часот, ќе се одржи јубилејното 10. издание на „Виолин фест“ – симфонија на младоста, фестивал кој ја слави виолината како инструмент и младите таленти. „Низ десетте години, ‘Виолин фест’ носеше таленти на виолина од далечните краишта на нашата македонска почва, на која се обединуваа

Звукот на идната генерација“ – студентите настапуваат со Македонската филхармонија

Звукот на идната генерација“ – студентите настапуваат со Македонската филхармонија

Сашо Татарчевски/Фото: Македонска филхармонија Македонската филхармонија в четврток ќе го реализира традиционалниот концерт под наслов „Звукот на идната генерација“, на кој настапуваат студентите од државните факултети за музика. Под диригентската палка на маестро Сашо Татарчевски, заедно со оркестарот ќе настапат младите таленти: Емилија Богоевска