притисни ентер »

Renault со пад на приходите во првиот квартал
Renault со пад на приходите во првиот квартал

Renault со пад на приходите во првиот квартал

Еден од најголемите светски производители на автомобили, француски Renault во првиот квартал годинава забележа пад на приходите за 4,8 отсто. Од официјалните финансиски извештаи може да се забележи дека приходот во однос на првиот квартал минатата година падна за 4,8% и сега изнесува 12,53 милијарди евра. Во истиот период минатата година приходот изнесувал