притисни ентер »

Четири унгарски филмови до недела на „Киненова“
Четири унгарски филмови до недела на „Киненова“

Четири унгарски филмови до недела на „Киненова“

Четири филма од современата унгарска кинематографија ќе бидат прикажани од вечерва до 13 октомври во Кинотеката, во рамки на фестивалот „Киненова“. Во фестивалската програма „Фокус на современата унгарска кинематографија“ вечер од 20 часот ќе биде прикажан „За тело и душа“ по сценарио и режија на Илдико Ењеди, снимен во 2017 година, а од истиот автор

„Љубовен автомобил“ – најдобар филм на „Киненова“

„Љубовен автомобил“ – најдобар филм на „Киненова“

Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елкe Маргарете Леренкраус е прогласен за најдобар филм во главната конкуренција на четвртиот фестивал за дебитантски филм „Киненова“. Наградата за најдобра режија му е доделена на Бабис Макридис за грчкиот филм „Сожалување“, рускиот филм „Човекот кој ги изненади сите“ ја доби наградата за

Четири унгарски филмови од денеска до недела во Кинотека

Четири унгарски филмови од денеска до недела во Кинотека

Четири филма од современата унгарска кинематографија ќе бидат прикажани од вечерва до 13 октомври во Кинотеката, во рамки на фестивалот „Киненова“. Четири филма од современата унгарска кинематографија ќе бидат прикажани од вечерва до 13 октомври во Кинотеката, во рамки на фестивалот „Киненова“. Во фестивалската програма „Фокус на современата унгарска

Доделени наградите на „Киненова“: „Љубовен автомобил“ – најдобар филм

Доделени наградите на „Киненова“: „Љубовен автомобил“ – најдобар филм

Во Кинотека синоќа беа доделени наградите на годинашното издание на филмскиот фестивал „Киненова“. Тричленото жири во состав: Витали Мански, претседател, Јесин Устаоглу и Ана Хофман, кои одлучуваа за наградите во главната конкуренција ги соопштија добитниците на наградата за најдобар филм, најдобра режија, најдобро сценарио и специјална награда за

Четири унгарски филмови од денеска до недела во Кинотека

Четири унгарски филмови од денеска до недела во Кинотека

Четири филма од современата унгарска кинематографија ќе бидат прикажани од вечерва до 13 октомври во Кинотеката, во рамки на фестивалот „Киненова“. Во фестивалската програма „Фокус на современата унгарска кинематографија“ вечер од 20 часот ќе биде прикажан „За тело и душа“ по сценарио и режија на Илдико Ењеди, снимен во 2017 година, а од истиот автор

Четири унгарски филмови од денеска до недела во Кинотека

Четири унгарски филмови од денеска до недела во Кинотека

Четири филма од современата унгарска кинематографија ќе бидат прикажани од вечерва до 13 октомври во Кинотеката, во рамки на фестивалот „Киненова“. Во фестивалската програма „Фокус на современата унгарска кинематографија“ вечерва од 20 часот ќе биде прикажан „За тело и душа“ по сценарио и режија на Илдико Ењеди, снимен во 2017 година, а од истиот автор

Унгарски филмови во Кинотека

Унгарски филмови во Кинотека

Четири филма од современата унгарска кинематографија ќе бидат прикажани од вечерва до 13 октомври во Кинотеката, во рамки на фестивалот „Киненова“. Во фестивалската програма „Фокус на современата унгарска кинематографија“ вечер од 20 часот ќе биде прикажан „За тело и душа“ по сценарио и режија на Илдико Ењеди, снимен во 2017 година, а од истиот автор

Четири унгарски филмови од денеска до недела во Кинотека

Четири унгарски филмови од денеска до недела во Кинотека

Четири филма од современата унгарска кинематографија ќе бидат прикажани од вечерва до 13 октомври во Кинотеката, во рамки на фестивалот „Киненова”. Во фестивалската програма „Фокус на современата унгарска кинематографија” вечер од 20 часот ќе биде прикажан „За тело и душа” по сценарио и режија на Илдико Ењеди, снимен во 2017 година, а од истиот автор

Четири унгарски филмови од денеска до недела во Кинотека

Четири унгарски филмови од денеска до недела во Кинотека

Четири филма од современата унгарска кинематографија ќе бидат прикажани од вечерва до 13 октомври во Кинотеката, во рамки на фестивалот „Киненова“. Во фестивалската програма „Фокус на современата унгарска кинематографија“ вечер од 20 часот ќе биде прикажан „За тело и душа“ по сценарио и режија на Илдико Ењеди, снимен во 2017 година, а од истиот автор

„Љубовен автомобил“, прогласен за најдобар филм на „Киненова“

„Љубовен автомобил“, прогласен за најдобар филм на „Киненова“

Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елкe Маргарете Леренкраус е прогласен за најдобар филм во главната конкуренција на четвртиот фестивал за дебитантски филм „Киненова“. Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елкe Маргарете Леренкраус е прогласен за најдобар филм во главната конкуренција на четвртиот фестивал