притисни ентер »

Зошто патничките авиони се во бела боја?
Зошто патничките авиони се во бела боја?

Зошто патничките авиони се во бела боја?

Најчесто логото или натписот на авионите секогаш е ставен на бела подлога. Тоа не е случајност. Некои авиони се во  други бои и изданија, но речиси 99% од сите патнички авиони се во бела боја. Причини за тоа има неколку, но како и секогаш, најважни се оние од безбедносна природа. Имено, на бела боја најлесно се воочуваат пукнатините, истекувањето на

Знаете ли зошто сите патнички авиони се во бела боја?

Знаете ли зошто сите патнички авиони се во бела боја?

ИЗВОР Скопје24 | мај 25, 2019 Сигурно сте забележале дека логото или натписот на авионите секогаш е ставен на бела подлога. Тоа не е случајност. Некои примероци на „небесните птици“ доаѓаат и во други бои и изданија, но речиси 99% од сите патнички авиони се во бела боја. Причини за тоа има неколку, но како и секогаш, најважни се оние од безбедносна

Не е случајност: Ова е причината поради која сите патнички авиони се во бела боја

Не е случајност: Ова е причината поради која сите патнички авиони се во бела боја

Сигурно сте забележале дека логото или натписот на авионите секогаш е ставен на бела подлога. Тоа не е случајност. Некои примероци на „небесните птици“ доаѓаат и во други бои и изданија, но речиси 99% од сите патнички авиони се во бела боја. Причини за тоа има неколку, но како и секогаш, најважни се оние од безбедносна природа. Имено, на бела боја

Зошто сите патнички авиони се во бела боја?

Зошто сите патнички авиони се во бела боја?

Сигурно сте забележале дека логото или натписот на авионите секогаш е ставен на бела подлога. Тоа не е случајност. Некои примероци на „небесните птици“ доаѓаат и во други бои и изданија, но речиси 99% од сите патнички авиони се во бела боја. Причини за тоа има неколку, но како и секогаш, најважни се оние од безбедносна природа. Имено, на бела боја

Знаете ли зошто сите патнички авиони се во бела боја?

Знаете ли зошто сите патнички авиони се во бела боја?

Знаете ли зошто сите патнички авиони се во бела боја? Сигурно сте забележале дека логото или натписот на авионите секогаш е ставен на бела подлога. Тоа не е случајност. Некои примероци на „небесните птици“ доаѓаат и во други бои и изданија, но речиси 99% од сите патнички авиони се во бела боја. Причини за тоа има неколку, но како и секогаш, најважни

Знаете ли зошто сите патнички авиони се во бела боја?

Знаете ли зошто сите патнички авиони се во бела боја?

Сигурно сте забележале дека логото или натписот на авионите секогаш е ставен на бела подлога. Тоа не е случајност. Некои примероци на „небесните птици“ доаѓаат и во други бои и изданија, но речиси 99% од сите патнички авиони се во бела боја. Причини за тоа има неколку, но како и секогаш, најважни се оние од безбедносна природа. Имено, на бела боја

ИНТЕРЕСНО: Знаете ли зошто сите патнички авиони се во бела боја?

ИНТЕРЕСНО: Знаете ли зошто сите патнички авиони се во бела боја?

Сигурно сте забележале дека логото или натписот на авионите секогаш е ставен на бела подлога. Тоа не е случајност. Некои примероци на „небесните птици“ доаѓаат и во други бои и изданија, но речиси 99% од сите патнички авиони се во бела боја. Причини за тоа има неколку, но како и секогаш, најважни се оние од безбедносна природа. Имено, на бела боја