притисни ентер »

„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски влезе во селекција за Европските филмски награди
„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски влезе во селекција за Европските филмски награди

„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски влезе во селекција за Европските филмски награди

Македонскиот филм „Домаќинство за почетници“ во режија и по сценарио на Горан Столевски, кој неодамна ја имаше својата светската премиера на филмскиот фестивал во Венеција, влезе во групата на филмови кои ја комплетираат овогодинешната селекција за 36. издание на Европските филмски награди, соопшти денеска Европската филмска академија (ЕФА). Кон крајот

И „Домаќинство за почетници“ на Столевски влезе во селекцијата за Европските оскари

И „Домаќинство за почетници“ на Столевски влезе во селекцијата за Европските оскари

„Домаќинство за почетници“ на македонско-австралискиот автор Горан Столевски, влезе во селекцијата за Европските филмски награди, соопшти Европската филмска академија (ЕФА), која денеска ја објави втората листа со уште 21 филм во изборот. На 16 август беше објавен првата листа со 19 играни филмови, меѓу кои е и „Најсреќниот човек на светот“ на Теона

„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски влезе во селекција за Европските филмски награди

„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски влезе во селекција за Европските филмски награди

Македонскиот филм „Домаќинство за почетници“ во режија и по сценарио на Горан Столевски, кој неодамна ја имаше својата светската премиера на филмскиот фестивал во Венеција, влезе во групата на филмови кои ја комплетираат овогодинешната селекција за 36 издание на Европските филмски награди, соопшти денеска Европската филмска академија (ЕФА). Кон крајот

„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски избран за Европските филмски награди

„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски избран за Европските филмски награди

Македонскиот филм „Домаќинство за почетници“ во режија и по сценарио на Горан Столевски, кој неодамна ја имаше својата светската премиера на филмскиот фестивал во Венеција, влезе во групата на филмови кои ја комплетираат годинашната селекција за 36. издание на Европските филмски награди, соопшти денеска Европската филмска академија (ЕФА). Избрани се

„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски избран за Европските филмски награди

„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски избран за Европските филмски награди

Македонскиот филм „Домаќинство за почетници“ во режија и по сценарио на Горан Столевски, кој неодамна ја имаше својата светската премиера на филмскиот фестивал во Венеција, влезе во групата на филмови кои ја комплетираат годинашната селекција за 36. издание на Европските филмски награди, соопшти денеска Европската филмска академија (ЕФА). Избрани се

„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски влезе во селекција за Европските филмски награди

„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски влезе во селекција за Европските филмски награди

Македонскиот филм „Домаќинство за почетници“ во режија и по сценарио на Горан Столевски, кој неодамна ја имаше својата светската премиера на филмскиот фестивал во Венеција, влезе во групата на филмови кои ја комплетираат овогодинешната селекција за 36 издание на Европските филмски награди, соопшти денеска Европската филмска академија (ЕФА). Кон крајот

„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски влезе во селекција за Европските филмски награди

„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски влезе во селекција за Европските филмски награди

Кон крајот на август, најпрвин беа избрани 19 играни филмови, а сега во потесниот избор се додадени уште 21 филмски остварувања, па финалната селекција содржи 40 европски филмови од вкупно 31 европска држава. Од денес, па се до 7 ноември членовите на Европската Филмска Академија ќе имаат можност да гласаат за избраните филмови, по што врз основа на

„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски влезе во селекција за Европските филмски награди

„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски влезе во селекција за Европските филмски награди

Кон крајот на август, најпрвин беа избрани 19 играни филмови, а сега во потесниот избор се додадени уште 21 филмски остварувања, па финалната селекција содржи 40 европски филмови од вкупно 31 европска држава. Од денес, па се до 7 ноември членовите на Европската Филмска Академија ќе имаат можност да гласаат за избраните филмови, по што врз основа на