притисни ентер »

Намирници кои мора да ги консумираме доколку сакаме превентивно да влијаеме на заболување од канцер
Намирници кои мора да ги консумираме доколку сакаме превентивно да влијаеме на заболување од канцер

Намирници кои мора да ги консумираме доколку сакаме превентивно да влијаеме на заболување од канцер

Исхраната има влијание во нашето здравје повеќе отколку што мислиме. Лошата исхрана може да биде предизвикувач на рак подеднакво исто како и алкохолот, покажаа резултатите од новите истражувања. Во колкава мера навиките во исхраната влијаат на нашето здравје? Научниците ова прашање го сфатија сериозно, а резултатите од истражувањата покажуваат дека

Две опасни грешки во исхраната

Две опасни грешки во исхраната

Веќе некое време се зборува дека одредени намирници – шеќерот, обработената храна и црвеното месо – го зголемуваат ризикот од заболување од рак, но досега не беше познато дека опасност се јавува и кај оние кои не внесуваат доволно млечни производи и цели житарки. Ново истражување покажало дека две многу специфични грешки во исхраната се поврзани со

Две опасни грешки во исхраната

Две опасни грешки во исхраната

Веќе некое време се зборува дека одредени намирници – шеќерот, обработената храна и црвеното месо – го зголемуваат ризикот од заболување од рак, но досега не беше познато дека опасност се јавува и кај оние кои не внесуваат доволно млечни производи и цели житарки. Ново истражување покажало дека две многу специфични грешки во исхраната се поврзани со

Две опасни грешки во исхраната

Две опасни грешки во исхраната

Ново истражување покажува дека две специфични грешки во исхраната се поврзани со заболувањето од рак, а тоа се недоволното консумирање на млечни производи и внесување на премалку житарки од цело зрно. Научниците додаваат дека консумирањето на црвено месо, сувомеснато, шеќери и засладени напитоци исто така може да предизвика рак. Студијата е објавена