притисни ентер »

Сигнал кој сите го занемаруваат, а укажува на можни проблеми со крвниот притисок
Сигнал кој сите го занемаруваат, а укажува на можни проблеми со крвниот притисок

Сигнал кој сите го занемаруваат, а укажува на можни проблеми со крвниот притисок

Овој симптом не треба веднаш да го поврзувате со проблеми со кардиоваскуларниот систем. Високиот крвен притисок е проблем кој ја погодува речиси секоја десетта личност во светот, а многумина од нас можеби и не знаат дека боледуваат од хипертензија поради тоа што таа најчесто нема симптоми. Дека имате висок крвен притисок веројатно ќе дознаете дури

Сигнал кој сите го занемаруваат, а укажува на можни проблеми со крвниот притисок

Сигнал кој сите го занемаруваат, а укажува на можни проблеми со крвниот притисок

Овој симптом не треба веднаш да го поврзувате со проблеми со кардиоваскуларниот систем. Високиот крвен притисок е проблем кој ја погодува речиси секоја десетта личност во светот, а многумина од нас можеби и не знаат дека боледуваат од хипертензија поради тоа што таа најчесто нема симптоми. Дека имате висок крвен притисок веројатно ќе дознаете дури

Ослободете се од висок крвен притисок: Исфрлете ги овие намирници од исхраната

Ослободете се од висок крвен притисок: Исфрлете ги овие намирници од исхраната

Откријте која храна го зголемува крвниот притисок и што треба да исфрлите од менито за да се ослободите од хипертензија. Хипертензијата, или како што популарно се нарекува „тивок убиец“, е сериозна состојба која го зголемува ризикот од срцев удар, мозочен удар и други сериозни болести. Бидејќи нема особено изразени симптоми, високиот крвен притисок

Седум промени во животот што ќе ве спасат од мозочен удар

Седум промени во животот што ќе ве спасат од мозочен удар

Високиот крвен притисок е водечка причина за мозочен удар. Се проценува дека скоро половина од возрасните имаат висок крвен притисок. Како можеме да се грижиме и да го намалиме ризикот од мозочен удар? Има седум работи на кои треба да обрнете внимание, пишува 24sata.hr . Внимавајте на вашата тежина Прекумерната тежина е поврзана со сите видови здравствени

Високиот притисок најчесто удира подмолно, без симптоми: Ова е сигналот што сите го занемаруваат!

Високиот притисок најчесто удира подмолно, без симптоми: Ова е сигналот што сите го занемаруваат!

Високиот притисок е проблем што го погодува секој десетти човек во Македонија, а многумина од нас можеби и не знаат дека боледуваат од хипертензија, бидејќи таа најчесто нема симптоми. Дека имате висок притисок, веројатно ќе дознаете дури тогаш кога тој ќе предизвика некои сериозни последици. Премалку луѓе одат на лекар за редовна контрола, поради